Španski jezik - A2.1 nivo

6/10

Cijena

329KM

Početak kursa

14.02.2023.

Trajanje

(24 h)

Rating

Španski jezik - A2.1 nivo

Opis kursa:

Kurs španskog jezika A2.1 nivo je predviđen kao nastavak kursa španskog jezika za početnike A1 nivo. Predviđeno je usvajanje narednih gramatičkih cjelina te usavršavanje vokabulara na nivou A2.1. Aktivnosti tokom kursa će također obuhvatiti sve četiri linguističke vještine: pisanje, čitanje, slušanje te govor na nivou A2.1.

Očekivanja i ciljevi:

Po završetku kursa polaznici će obogatiti svoj vokabular novim riječima i frazama koje će im pomoći da se snađu na španskom jeziku, da pitaju za pomoć ili da razumiju upute. Također će steći dodatno znanje iz gramatike na nivou A2.1, te će biti upoznati s vrstama zamjenica, glagola, brojeva, što će moći iskoristiti u govoru. Polaznici će tako razviti kompetencije čitanja, pisanja, govora i slušanja na nivou A2.1 te dobiti gramatičke osnove potrebne za nastavak učenja španskog jezika, odnosno za B1 nivo. Cilj ovog kursa je također prenijeti entuzijazam koji će potaknuti polaznike da nastave učiti ovaj jezik.

Materijali/oprema neophodna za kurs:

Neophodni materijali/oprema:

  • Grámatica Anaya A1-A2
  • Método de Español para extranjeros
  • Španjolski za tri mjeseca (polaznici s kursa A1 se već dobili ove knjige putem maila)

Poželjni materijali/oprema:

  • sveska i olovka

Kurs traje 6 sedmica, odnosno 24 sata, a održava se utorkom i četvrtkom u terminu od 17:30 do 19:00h. Cijena kursa je 329KM, a minimalan broj polaznika da bi kurs počeo sa radom je 7 polaznika. Kurs neće početi planiranog datuma, ukoliko ne budemo imali dovoljan broj prijava za formiranje grupe. 

Preuzmite kompletan syllabus (.pdf)
Pročitajte naša pravila o privatnosti.