Radionica - nauči praviti vlastitu prirodnu kozmetiku

24/25max

Cijena

59KM

Datum održavanja

12.12.2019.

Vrijeme

1 sedmica (3 h)

Radionica - nauči praviti vlastitu prirodnu kozmetiku

Koristimo mnogo kozmetike. Od preparata za kosu, krema za lice, krema za ruke, losiona za tijelo, balzama za usne...

Naša tijela su kontaminirana toksičnim sastojcima i zato je važno naučiti kako prepoznati sastojke štetne za naš organizam i okoliš, te ih zamjeniti zdravim i prirodnim alternativama. Hydroxydiphenyl, oxybenzone, formaldehyde, phenylenediamine.. Nakon radionice moći ćete izgovoriti sastojke koji se nalaze u vašem kozmetičkom proizvodu.

 

Na radionici ćete naučiti kako sami i u komforu svoje kuhinje izraditi kvalitetnu prirodnu kozmetiku i usvojit ćete znanja o izradi prirodnih kozmetičkih proizvoda kroz praktičan rad.

Za učešće u radionici vam nije potrebno prethodno znanje. Jedina stvar koju trebate je motivacija da dobijete novo iskustvo i naučite nešto novo.

 

Na radionici ćemo pričati o:

  • sastavu kozmetike koju naša koža upija 
  • zašto raditi svoju prirodnu kozmetiku
  • izboru i djelovanju biljnih i eteričnih ulja, maslaca i macerata
  • koje ljekovite biljke rastu oko nas, kada ih skupljati i kako od njih proizvesti biljne macerate za njegu kože odraslih i djece
  • gdje nabaviti sirovine i kako kupovati lokalno 
  • priboru koji nam treba za izradu prirodne kozmetike, te kako reciklirati ambalažu potrošenih kozmetičkih proizvoda 
  • kako u nekoliko minuta kreirati fuziju ulja i izraditi originalan prirodni proizvod za sebe, svoju obitelj i prijatelje

S obzirom da je broj mjesta ograničen i da svako ide kući sa svojim primjerkom proizvoda i skriptom potrebno je prethodno rezervisati svoje mjesto na radionici prijavom preko gornjeg linka.

 

***

Cijena radionice iznosi 59 KM (moguće je plaćanje na licu mjesta), a u istu je uključeno učešće na radionici, kao i materijali od kojih će polaznici izraditi vlastite kozmetičke proizvode, koje nakon toga mogu ponijeti sa sobom.

***


O predavačici:

Nakon ulaska u svijet permakulture, proizvodnje prirodne kozmetike i putovanja, Dunja Jurić je odlučila završiti svoju petogodišnju karijeru u svijetu dizajna interijera. Kako sama kaže, permakultura je naučila i ohrabrila da počne koristiti alternativne načine življenja.

Dunja već dugi niz godina proizvodi kozmetiku za druge i sebe (između ostalog, pravi različite vrste proizvoda - od pilinga, sapuna i krema za lice, pa do balzama za usne, maslaca za tijelo i macerata ljekovitog bilja koje raste u Hrvatskoj), te održava radionice prirodne kozmetike.

Pročitajte naša pravila o privatnosti.