Šta vam HR Menadžeri nikada neće reći?

Users@2x11/20max

Cijena

39KM

Datum održavanja

21.05.2019.

Vrijeme

(3 h)

Šta vam HR Menadžeri nikada neće reći?

Na ovom treningu ćemo proći kroz sve bitne informacije koje treba da znate, a koje vam HR menadžeri i direktori, prilikom procesa zaposljavanja i intervjuisanja, nikada neće reći.

 

Na ovom trosatnom treningu proći ćemo slijedeće teme:

 

  • Kako izgleda CV koji sigurno prolazi prvi krug selekcije?
  • Kako napisati Cover Letter koji će zainteresovati poslodavca?
  • Kako odabrati pozicije na koje ćete poslati svoju aplikaciju (jer NE, ovdje ne vrijedi pravilo “šalji CV na sve strane, nešto će upaliti”)?
  • Koliko je bitan networking i kako ga sve možemo primjeniti?
  • Kako koristiti društvene mreže prilikom traženja posla (LinkedIn, Facebook)?
  • Koja su to pitanja koja sigurno možete očekivati na intervjuu?
  • Kako odgovoriti na sva trik pitanja i šta ona zapravo znače?
  • Kako se obući za intervju tj. How to dress for success?
  • Kako se ponašati na intervjuu – koliko su energija i govor tijela bitni?
  • Koji su to “big NO NOs” – stvari o kojima nikako ne pricamo sa našim poslodavcem?

 

Sve teme će biti propraćene konkretnim primjerima iz prakse tako da će polaznici biti u mogućnosti da vide na licu mjesta sve dobre i loše primjere koje treba izbjegavati. Takođe, trening je planiran da bude interaktivan i sva pitanja i komentari od strane polaznika su dobro došli i poželjni. 

 

Early bird cijena treninga je 39 KM i važi do 14. maja. Poslije 14. maja, cijena treninga iznosi 49 KM. Prijava je obavezna, a minimalan broj polaznika za održavanje treninga je 10.

Trening se plaća na licu mjesta na dan održavanja.

 

Biografija predavača:

 

Jovana Musić je diplomirani psiholog i Geštalt psihoterapeut. 

Posjeduje višegodišnje iskustvo radeći u oblasti Razvoja ljudskih resursa (tzv. Human Resources Management) i operativnog managementa, na pozicijama Human Resources Director i Operative Manager. Certifikovani je “trener za trenere” od strane Društva za istraživanje i razvoj ljudskih potencijala «Razbor» iz Zagreba. Ovo iskustvo joj je omogućilo da se počne baviti i jednim specifičnim oblikom savjetovanja, a to je stručna pomoć u traženju posla i generalno razvijanju profesionalne karijere, prekvalifikacije, edukacije (engl. Job Coaching). Kroz job coaching moguće je pružati podršku u definisanju interesa klijenta, prepoznavanju njegovih snaga koje može ponuditi na tržištu rada, kao i područja u kojima bi se trebao usavršiti. Job coaching je strukturiran i za razliku od psihološkog savjetovanja ima edukativni element te je usmjeren na ostvarivanje unaprijed određenih ciljeva (npr. odlučiti što želim raditi nakon završenog školovanja, kojom se profesijom želim baviti, napisati dobru biografiju, uvježbati samopredstavljanje, intervju i sl.). Ovdje se usmjeravamo na poslovne dileme i ciljeve. Trenutno je na poziciji Generalnog menadžera HUB387. Više informacija na linku.

Pročitajte naša pravila o privatnosti.