Kenan Hadžić

Kenan Hadžić

Rating

Kenan Hadžić, magistar Elektrotehničkog fakulteta na odsjeku za Računarstvo i informatiku, sa 7 godina radnog iskustva. Tokom studija razvio je veliko interesovanje prema računarskim mrežama, arhitekturama i njihovoj zaštiti, pa je uz fakultet uspješno pohađao i CISCO akademiju, te paralelno radio razne part-time poslove mrežnog i sistemskog administratora.
Po završetku fakulteta počinje se ozbiljnije baviti mrežnim dizajnom i administracijom u kompaniji BH Telecom. Tu radi na implementaciji velikih projekata  u Internet Service Provider okruženju, stiče veliko iskustvo u rješavanju kompleksnih mrežnih problema, te surađuje sa najpoznatijim vendorima mrežne opreme: Juniper, CISCO, CheckPoint, Extreme Networks, VmWare i mnogim drugima.

 

Trenutno radi na poziciji Senior ICT Assistant u kompaniji OSCE gdje je zadužen za implementaciju, dizajn i održavanje mrežne i serverske infrastrukture.

 

Pored switcheva i routera, posjeduje iskustvo implementacije i administracije firewall, load-balancer  i IPS uređaja te mnogih drugih mrežnih rješenja i alata: SIEM, WAF i Mail Security rješenja, te  Vulnerability Assessment alata. Učesnik je mnogih konferencija, kurseva, radionica, a veliko zadovoljstvo i motivaciju mu predstavlja prenošenje znanja na druge, osposobljavanje za rad novih mrežnih administratora te jačanje lokalne zajednice.

 

Stečeni  certifikati:
JNCIP-SEC - Juniper Networks Certified Professional, Security (2018)
JNCIS-SEC - Juniper Networks Certified Specialist, Security (2018)
JNCIS-SP - Juniper Networks Certified Specialist, Service Provider Routing & Switching (2018)
JNCIA-Junos - Juniper Networks Certified Associate, Junos (2017)
PECB ISO 27001LI - ISO/IEC 27001 Lead Implementer Certification (2017)
Check Point Accredited Sandblast Administrator (2018)

Oficijelni CISCO treninzi:
CCNAX - Interconnecting Cisco Networking Devices: Accelerated v3.0 (2019)
SWITCH - Implementing Cisco IP Switched Networks - Certified training (2019)
Securing Email with Cisco Email Security Appliance (SESA) 2.1 - Certified Training (2018)
Securing Networks with Cisco Firepower Threat Defense NGFW (2018)

Pročitajte naša pravila o privatnosti.