Mahira Hadžić, Mirza Kupusović i Amil Hujić

Mahira Hadžić, Mirza Kupusović i Amil Hujić

Rating

Mahira Hadžić rođena je u Tuzli 1990. godine. Zavrsila Internacionalni Univerzitet u Sarajevu smijer Komjuterski inženjering. Za vrijeme studija je radila part time u Purple Key-u na poziciji Retušer tj. - post produkciji fotografija. Nakon diplomiranja je nastavila raditi u ovoj kreativnoj agenciji i danas je zaposlena na poziciji Operations Manager-a.

Mirza Kupusović je rođen 1992. u Visokom. Trenutno je student druge godine Master studija na Elektrotehničkom fakultetu u Sarajevu. U posljednjih 5 godina je radio na mnogobrojnim lokalnim i internacionalnim projektima u kreiranju vizuelnog identiteta. U posljednje 2 godine radi kao freelancer za klijente iz Australije, SAD i Austrije. Radio je kao demonstrator na Elektrotehničkom fakultetu u Sarajevu te kao predavač na više kurseva o grafičkom dizajnu organizovanim od strane EESTEC-a.

Amil Hujić ima više od 18 godina iskustva u analognoj I online montaži. Još davne 1999 godine je u Njemačkoj u Kelnu završio studij digitalne montaže u kompaniji “Sony” na njihovoj prvoj online editing platformi “edit station ES7”. Radio je kao video editor na mnogim projektima kao što su:  džinglovi, reklame, korporacijski filmovi, kratki igrani filmovi, dokumentarni filmovi, promo filmovi, sajamski filmovi, pravljenje banera,VJ vektorske grafike, video art i klipovi. Radio je sa skoro svim većim produkcijskim kućama u Sarajevu (Deblokada, Fotoart…) te sa nekoliko inostranih. Njegova dva dokumentarna filma se nalaze u stalnoj postavci muzeja u Sarajevu. Mnogi dokumentarni filmovi su mu emitovani na mnogim inostranim televizijama kao što su Al Jazeera, TRT, ORF, Octa 8, itd. Osim video editinga bavi se I post produkcijom, grafičkim dizajnom, 3d animacijom i za svoju dušu – programiranjem.

Pročitajte naša pravila o privatnosti.