Marina Bakić

Marina Bakić

Rating

Marina Bakić je psiholog  i certificirani NLP Practitioner Međunarodne asocijacije NLP instituta IN-NLP – Berlin. Certificirana je trenerica javnih i TV nastupa sa 17 godina radnog iskustva u medijima i odnosima s javnošću. Savjetnica je  za medije ministra Mirka Šarovića u Ministarstvu vanjske trgovine i ekonomskih odnosa BiH.

Od 2006. do 2017. radila je kao stručna savjetnica za odnose s javnošću Ministarstva pravde BiH. Prije toga četiri je godine radila kao novinarka i urednica u informativnom programu BHRT-a, a karijeru je započela kao voditeljica programa na RTRS-u. Novinarska pozadina doprinijela je značajnom iskustvu u oblasti pripreme novinarskih priča, vođenja intervjua, stend-up najava i javljanja uživo. Radno iskustvo u odnosima s javnošću osiguralo je praktičnu primjenu i komunikaciju s pisanim i elektronskim medijima, kako kroz davanje izjava i intervjua, tako i kroz gostovanja u emisijama.

Ostvaruje zapažene rezultate u medijskim nastupima, moderiranju konferencija, foruma i sličnih događaja za koje je potrebno odlično vladanje tehnikama javnog nastupa. Aktivna je predavačica na temu javnih nastupa i angažirana je na različitim projektima obuke iz oblasti PR-a i komunikacija uz primjenu suvremenih tehnika NLP-a. Piše članke iz oblasti odnosa s javnošću u javnoj upravi. Tokom dosadašnjeg rada ostvarila je značajne rezultate u savjetovanju menadžmenta u oblasti javnih i TV nastupa.

Predavačica je Agencije za profesionalno usavršavanje Apriori BH i Poslovno-edukativnog centra Kventum.

Pročitajte naša pravila o privatnosti.