Menadžment u ugostiteljstvu

0/12

Cijena

349KM

Početak kursa

-

Trajanje

(24 h)

Rating

Opis kursa:

Ciljevi i aktivnosti ovog kursa su usmjereni na izgradnju adekvatnih kompetencija i vještina za lidere u HORECA industriji putem planiranja,obuka i izvještavanja. Jedan od najvažnijih aspekata vođenja restorana je osposobljavanje vaših zaposlenika, usavršiti vaše osoblje ka dobitnoj formi. Svi veliki dometi rezultat su dobrog treninga. Ugostiteljstvo je svakodnevno natjecanje, profesionalna i sofisticirana sportska igra koja počinje prije dolaska vaših klijenata i završava daleko nakon zadnjeg pozdrava sa njima. Zadovoljstvo gostiju, prosjeci visine računa po stolu, napojnice, ali i upravljanje vremenom, funkcioniranje i kontrola troškova će vam reći dali pobjeđujete u ovoj igri.

Trajanje kursa: 24 h

 

Očekivanja i ciljevi:

Po završetku kursa polaznici će steći svježa znanja i biti u mogučnosti da kvalitetno i profesionalno upravljaju slijedećim operacijama: Kontrola kvalitete,upravljanje timovima,komunikacija u odjelu i prodaja. Kvalitetan menadžer je onaj koji ulaže u svoj razvoj i razvoj osoblja putem obuka i treninga.U nedostatku formalne hotelijerske edukacije u Bosni i Hercegovini ovim kursom dajemo mogućnost razvoju ljudskih potencijala kolegicama i kolegama iz HORECA sektora u našoj zemlji.Pridružite se i poboljšajte svoje menadžerske vještine.

Benefiti za polaznike:

Ključni benefiti ovog kursa su stečena znanja i vještine upravljanja osobljem u sali i kuhinji uz pomoć alata koji su potrebni za kvalitetno vođenje i planiranje biznisa. Svaki polaznik će dobiti printani presjek kursa i excel tabele koje su potrebne za lakšu kontrolu i analizu poslovanja u restoranima. Polaznici ih lako mogu primjeniti na svom radnom mjestu. Upotrebom ovih znanja i alata polaznici će biti u prilici da kontrolišu procese poslovanja,vrše analizu i planiranje te efikasno upravljaju svojim timovima.  

Neophodni materijali i oprema:

Dobra volja,blok i olovka ili laptop.

Raspored predavanja:

1. Upravljanje timom 4 h

2. Osnove usluživanja u hotelijerstvu 4 h

3. Priprema dnevnih aktivnosti 4 h

4. Komunikacija sa gostima i kolegama 4 h

5. Prodaja jela i napitaka 4 h

6. Dužnosti menadžera i izvještavanje 4 h

Minimalan broj polaznika kursa je 6. Kurs se odvija subotom i nedjeljom u terminima od 10:00 h do 13:00 h.

Preuzmite kompletan syllabus (.pdf)
Pročitajte naša pravila o privatnosti.