Osnove fotografije

5/8

Cijena

329KM

Početak kursa

13.05.2024.

Trajanje

(16 h)

Rating

Osnove fotografije

Opis kursa:

Teme koje će biti pokrivene kursom su: osnove fotografije, upotreba fotografske opreme (od mobilne fotografije do naprednih fotografskih tehnika), kompozicija, svjetlo, boja, uvod u portretnu fotografiju, event, reportažnu, koncertnu, produkt, wedding, dokumentarnu, sportsku fotografiju, praktičan rad, kao i uvod u osnove obrade fotografije (Adobe Lightroom i Photoshop) i pripremu za socijalne mreže, štampu... 


Očekivanja i ciljevi: 

Polaznici ovog kursa će sa stečenim znanjem savladati osnovne fotografske tehnike i korištenje fotografske opreme koje bi ih pripremilo za dalji samostalan rad i usavršavanje. Kurs je pogodan za početnike u fotografiji kao i za iskusnije fotografe koji žele da usavrše svoje znanje i vještine.


Materijali/oprema neophodna za kurs: 


Neophodni materijali/oprema:

  • SLR/Mirrorless aparat

Poželjni materijali/oprema:

  • Laptop


Kurs traje četiri sedmice (ukupno 16 sati) i održava se dva puta sedmično, ponedjeljkom i srijedom od 17:30 do 19:00h. Cijena kursa je 329KM, dok je za studente i srednjoškolce cijena sa popustom 299KM. Minimalan broj polaznika za početak kursa je 7. Kurs neće početi navedenog datuma, ukoliko ne uspijemo formirati grupu sa minimalnim brojem polaznika. 

Preuzmite kompletan syllabus (.pdf)
Pročitajte naša pravila o privatnosti.