Dajana Džindo, Jovana Musić i Elvis Pivić

Dajana Džindo, Jovana Musić i Elvis Pivić

Rating

Dajana Džindo je suosnivačica i izvršna direktorica Fondacije 787, koja pruža podršku ženama i mladima u Bosni i Hercegovini u pokretanju i razvoju njihovih biznisa. Osim vođenja F787, također djeluje kao trenerica za teme pristupa finansijama, prezentacije, preduzetničkog ekosistema itd. Dajana također koordinira program "Žene u poslu na Zapadnom Balkanu" Europske banke za obnovu i razvoj (EBRD) u ime FSFM, gdje također djeluje kao stručnjakinja za žene u poslovanju i radi u oblasti razvojnih finansija. Njeno prethodno radno iskustvo vezano je za ekonomski razvoj i razvoj civilnog društva u Sjedinjenim Američkim Državama, Sjevernoj Africi, Turskoj i Zapadnom Balkanu. Dajana je magistrica poslovne komunikacije sa Univerziteta u Sarajevu i Zagrebu, a stručno je zainteresovana za preduzetništvo, prava žena i komunikaciju.

Jovana Musić je suosnivačica i direktorica Sarajevo VRX Immersive Museum-a, te direktorica HUB387/ACADEMY387. Posjeduje višegodišnje iskustvo u radu sa start-upima iz IT i edukativnog sektora. Iako je psiholog po struci, većinu svog profesionalnog života je provela radeći u business orijentisanim kompanijama, i to na poslovima menadžerice ljudskih resursa i operativnog menadžera. Posljednjih 10 godina svoju karijeru je gradila pri HUB387 i ACADEMY387 gdje je imala priliku izgraditi Akademiju od samih početaka do danas kada Akademija ima preko 200 predavača i 6000 polaznika koji su prošli kroz njene edukativne programe. Tokom svog boravka u SAD-u kao Fullbrightov stipendista na Boston Universityu; bila je jedna od mentora start-upa koji su djelovali pri Inkubatoru Univerziteta. Tom prilikom je sa start-upima koje je mentorisala osvajala nagrade na takmičenjima fokusiranim na razvoj businessa i brandinga. 

Elvis Pivić je agilista i preduzetnik sa poslovnom karijerom dužom od 20 godina. Radno iskustvo stekao je upravljajući razvojnim organizacijama, timovima i digitalnim/softver proizvodima primjenjujući Agilne principe. Osnivač i suosnivač je 11 startup projekata. Trenutno radi kao konsultant iz oblasti Agilnog menadžmenta, razvoja digitalnih startup biznisa, m-commerce-a, unapređenja poslovnih procesa i predavač je iz domena Startup Development, Desing Sprint i Agile Leadership alata.

Pročitajte naša pravila o privatnosti.