Entrepreneurship Academy: Sparking Entrepreneurial Thinking

0/15

Cijena

49KM

Početak kursa

03.06.2024.

Trajanje

(64 h)

Rating

Entrepreneurship Academy: Sparking Entrepreneurial Thinking

Pozivamo sve mlade ljude (od 18 do 35 godina) iz Bosne i Hercegovine da se prijave na ovaj jedinstveni program, koji će vas kroz 8 sedmica trajanja naučiti kako razmišljati preduzetnički i šta uopće znači biti preduzetnik u današnje vrijeme u našoj zemlji. Dodatno, naučit ćete kako nastaje dobra ideja, kako se ta ideja predstavlja, kako funkcioniše tržište, te imati priliku da svoju ideju predstavite pred predavačima/mentorima (pitch) i dobijete povratne informacije. 

Predavanja i mentoring sesije će voditi iskusni preduzetnici, koji su i sami prošli put od predstavljanja ideje do uspješnih biznisa koje danas vode, konsultanti su i savjetnici za mnoge kompanije, te imaju dugogodišnje iskustvo u radu sa start-upima. 
 

Teme koje će biti obuhvaćene predavanjima u okviru programa su: 
 

  • Sedmica 1: Šta je preduzetništvo i zašto je preduzetničko razmišljanje važno?
  • Sedmica 2: Razvoj biznisa: šta je neophodno za početak biznisa?
  • Sedmica 3: Kako nastaje dobra ideja? Kreiranje inovativnih ideja za buduće biznise.
  • Sedmica 4: Validiranje ideja. Kako uraditi dobar pitch? 
  • Sedmica 5: Tržište - Prodaja, marketing, branding
  • Sedmica 6 i 7: Mentoring program 
  • Sedmica 8: Predstavljanje ideja i dodjela diploma


Svi polaznici koji odslušaju predavanja, imat će priliku da osmisle ideju i pitchiraju je/predstave pred mentorima i predavačima. Tokom pripreme će imati mentoring sesije u trajanju od dvije sedmice. Nakon mentoring sesija slijedi predstavljanje ideja i podjela diploma. 


Aktivno trajanje programa je 8 sedmica. Predavanja se održavaju uživo u prostorijama ACADEMY387 radnim danima, u periodu od 15 do 17h dva do tri puta sedmično, u zavisnosti od teme. O tačnim terminima učesnici će biti obaviješteni naknadno, nakon što lista učesnika bude finalizirana. Za osobe iz drugih gradova je moguće online pohađanje. 

Preuzmite kompletan syllabus (.pdf)
Pročitajte naša pravila o privatnosti.