C++ za srednjoškolce

0/10

Cijena

129KM

Početak kursa

-

Trajanje

(15 h)

Rating

C++ za srednjoškolce

Opis kursa

Primarni fokus ovog kursa će biti na osnovama jezika C++. Zajedno ćemo naučiti vrlo važne koncepte koji su primjenjivi na ostale programske jezike. Također ćemo se usput baviti algoritmičkim zadacima koji su potrebni za coding intervjue pri procesu zapošljavanja. Sa znanjem iz ovih tehnologija polaznik može dalje učiti i primjenjivati C++ u djelatnostima poput razvijanja pretraživača, operativnih sistema, aplikacija i također je primjenjiv u razvoju video igara.

Očekivanja i ciljevi kursa

Predznanje iz programiranja nije potrebno, ali je važno da polaznik ima želju i motivaciju za učenjem novih stvari, i da je željan sam istražiti pojmove koje ga interesuju. U svijetu koji se sve više oslanja na tehnologiju, bez sumnje možemo reći da je programiranje budućnost, ali također zahtjeva disciplinu, rad i potpunu promjenu načina pristupanja problemima – stvari koje će kurs, s nadom, inspirisati. Također će polaznik naučiti ne samo važne koncepte, već će i razumjeti kako ti koncepti funkcionišu „iza scene“, i biće ohrabren da ih sam manipuliše po svojoj potrebi. Cilj kursa je ne samo podučiti učenike osnovama programiranja, već i snalaženju u posebnim situacijama. Očekivanje nakon završetka kursa je da polaznik može samostalno nastaviti sa učenjem o naprednijim tehnologijama i primijeniti svoje znanje. 

Materijali i oprema potrebna za kurs

  • Laptop sa Windows operativnim sistemom


Poželjni materijali/oprema

  • Olovka i papir za zabilješke

Kurs traje 15h, odnosno 5 dana po 3h i održava se subotom i nedjeljom u terminu od 11 do 14h. Cijena kursa je 129KM. Minimalan broj polaznika da bi kurs počeo sa radom je 6. Kurs neće početi planiranog datuma, ukoliko ne bude zadovoljen minimalan broj polaznika. 

Preuzmite kompletan syllabus (.pdf)
Pročitajte naša pravila o privatnosti.