Dvodnevna C# radionica programiranja za srednjoškolce

0/15

Cijena

99KM

Početak kursa

-

Trajanje

(8 h)

Rating

Dvodnevna C# radionica programiranja za srednjoškolce

Opis kursa:

C# radionica programiranja je interaktivna radionica namijenjena srednjoškolcima koji imaju želju da se upoznaju sa C# programskim jezikom. Kroz interaktivnu radionicu naš glavni zadatak će biti da zajedno naučimo kako pisati kod pomoću C# programskog jezika, te da steknemo osnovno znanje i temelje za sljedeće korake učenja programiranja.

Na ovoj radionici ćemo učiti i programirati u C# jeziku, naučiti njegove osnovne i najbitnije dijelove, a usvojit ćemo i znanja koja su primjenjiva i na druge programske jezike.

C# je jedan od najpopularnijih programskih jezika danas, što ga čini jako privlačnim i dobrim izborom za početak. 

C# i .NET se danas mogu koristiti za razvoj različitih aplikacija, uključujući backend rješenja, mobilne aplikacije, desktop aplikacije, IOT rješenja, razvoj igara, kao i za razvoj enterprise softverskih rješenja. Sa znanjem C# koje će učesnici ponijeti sa ove radionice mogu nastaviti istraživati zanimljivi svijet programiranja. 

Očekivanja i ciljevi:

Ova radionica je namijenjena početnicima i kao takva ne zahtijeva neko posebno predznanje iz programiranja, ali je potrebno da osoba ima jaku želju i motivaciju za učenjem novih stvari i istraživanje istih u slobodno vrijeme.

Glavni cilj i očekivanje nakon završetka radionice jeste da polaznik može samostalno nastaviti s učenjem naprednijih tema ili po mogućnosti početi sa radom na nekim real-world  side-projektima koji se temelje na C# i .NET-u, bilo da je riječ o mobilnim aplikacijama, backend riješenjima, desktop aplikacijama itd.

Materijali/oprema potrebna za kurs:

  • Laptop
  • Olovka i sveska za bilješke
  • Slobodno vrijeme

Trajanje kursa:

Kurs traje ukupno 8 sati, odnosno petak i subota po 4h, u terminu od 10:00 do 14:30 sati (sa pauzom od pola sata). 

Cijena radionice je 99KM po polazniku, a minimalan broj polaznika za njenu realizaciju je 10. Radionica neće biti održana na planirane datume ukoliko ne budemo imali dovoljan broj prijava za formiranje grupe.

Preuzmite kompletan syllabus (.pdf)
Pročitajte naša pravila o privatnosti.