Fotografija i video snimanje + "editing fazoni" za društvene mreže

0/12

Cijena

299KM

Početak kursa

-

Trajanje

(16 h)

Rating

Fotografija i video snimanje + "editing fazoni" za društvene mreže

Kratki opis kursa:


Vjerujemo da je svima u interesu što kvalitetniji "nastup" na društvenim mrežama, bilo da se radi o brendu ili o individui, tako da se kroz ovaj kurs posvećujemo baš tome. Od razgovora na temu "personalnog brenda", preko biranja publike i samog sadržaja, do općenito priče o evoluciji društvenih mreža kroz zadnjih nekoliko godina i tehnologije, odnosno uređaja koji nam to danas sve omogućuju (mobiteli, kamere, aplikacije...). Kurs obuhvata pregled trenutno popularnih aplikacija i softvera za stvaranje foto i video sadržaja preko kojih će se razgovarati i o tehničkim osnovama fotografisanja i snimanja kroz konkretne primjere. Učesnici će imati priliku pogledati i probati određenu foto/video opremu (rasvjeta, video stabilizacija, profesionalna kamera itd.), kao i proći određene softvere i ukratko efektne načine rada u njima, sa mnoštvom „tips&tricks“ za što bolji krajnji rezultat. Kroz dio interaktivni dio kursa učesnici će fotografisati i snimati određene produkte, okušati se u portretnoj fotografiji, uraditi neki od „trendy“ video snimaka popularnih na platformama kao što su Instagram REELS i TikTok i sl., odnosno moći će postaviti mnoštvo pitanja (to uvijek ohrabrujemo!), a mi ćemo se potruditi da na svako konkretno odgovorimo (i eventualno pokažemo na jasnom primjeru).


Očekivanja i ciljevi:


Cilj kursa je buđenje želje učesnicima za daljim učenjem foto/video „zanata“ — pohađati ga mogu i početnici i oni koji su već zakoračili u kreativni foto/video svijet. Garantujemo dobru zabavu i rad na konkretnom i aktuelnom sadržaju — ohrabrujemo učesnike da se uključe, da pitaju i da opušteno uživaju u otkrivanju novih vještina koje će im pomoći da imaju što zanimljiviji, moderniji i upečatljiviji nastup na svojim društvenim mrežama.


Šta je učesnicima potrebno za pohađanje kursa:
Neophodna oprema:

  • Smartphone sa ispravnom kamerom
  • Mogućnost spajanja na Internet (bit će omogućen besplatan WiFi na lokaciji)

Poželjna oprema:

  • Laptop
  • Kamera/fotoaparat
  • Stativ (mini ili klasični)

Kurs traje ukupno 16 sati, raspoređeno kroz tri sedmice. Cijena kursa je 299KM, a minimalan broj polaznika za početak kursa je 10. Kurs neće početi planiranog datuma, ukoliko ne zaprimimo dovoljan broj prijava za formiranje grupe.

Preuzmite kompletan syllabus (.pdf)
Pročitajte naša pravila o privatnosti.