Front-end Web Development za srednjoškolce

2/8

Cijena

149KM

Početak kursa

-

Trajanje

(21 h)

Rating

Front-end Web Development za srednjoškolce

Opis kursa:

Kurs je namijenjen srednjoškolcima, početnicima, u okviru kojeg mogu naučiti front-end development web stranica. Važni koncepti su objašnjeni na intuitivan i vizuelan način. Primarni fokus ovog kursa će biti na front-endu, vidljivom dijelu web stranice. Zajedno ćemo naučiti tehnologije HTML, CSS i Javascript, zajedno sa DOM manipulacijom. Također ćemo se usput baviti vježbama koje će objediniti prethodno naučene vještine. Javascript je jedan od najpopularnijih programskih jezika na svijetu, i njegovi koncepti su primjenjivi pri učenju drugih programskih jezika. Sa znanjem iz ovih tehnologija polaznik može početi sam razvijati svoje web stranice. Vještine koje će polaznik naučiti u ovom kursu će biti solidan temelj za dalje napredovanje u industriji web developmenta.

Očekivanja i ciljevi kursa:


Predznanje iz oblasti programiranja nije potrebno, ali je važno da polaznik ima želju i motivaciju za učenjem novih stvari, i da je željan sam istražiti pojmove koje ga interesuju. U svijetu koji se sve više oslanja na tehnologiju, bez sumnje možemo reći da je programiranje budućnost, ali također zahtjeva disciplinu, rad i potpunu promjenu načina pristupanja problemima – stvari koje će kurs, s nadom, inspirisati.

Cilj kursa je ne samo podučiti učenike osnovama web programiranja, već i snalaženju u posebnim situacijama. Očekivanje nakon završetka kursa je da polaznik može samostalno nastaviti sa učenjem o naprednijim tehnologijama poput React.js, Angular.js i Vue.js – tehnologijama s kojima programeri mogu početi raditi kao front-end developeri.

Materijali i oprema potrebna za kurs
Neophodni materijali/oprema

  • Laptop sa Windows operativnim sistemom

Poželjni materijali/oprema: 

  • Olovka i papir za zabilješke


Kurs traje 4 sedmice, odnosno 7 dana, a predavanja traju po 3h i održavaju se subotom i nedjeljom u terminu od 11:00 do 14:00h. Cijena kursa je 149KM, a minimalan broj polaznika da bi kurs počeo sa radom je 6 polaznika. Ukoliko ne budemo imali dovoljan broj prijava, kurs neće početi planiranog datuma.

Preuzmite kompletan syllabus (.pdf)
Pročitajte naša pravila o privatnosti.