Jednodnevni kurs kreativnog izražavanja: Fotografija i video na društvenim mrežama

0/20

Cijena

129KM

Početak kursa

-

Trajanje

(5 h)

Rating

Jednodnevni kurs kreativnog izražavanja: Fotografija i video na društvenim mrežama

Opis kursa: 


Vjerujemo da je svima u interesu što kvalitetniji "nastup" na društvenim mrežama, bilo da se radi o brendu ili o individui, tako da se kroz ovaj kurs posvećujemo baš tome. Od razgovora na temu "personalnog brenda", preko biranja publike i samog sadržaja, do općenito priče o evoluciji društvenih mreža kroz zadnjih nekoliko godina i tehnologije, odnosno uređaja koji nam to danas sve omogućuju (mobiteli, kamere, aplikacije...). Kurs obuhvata pregled trenutno popularnih aplikacija i softvera za stvaranje foto i video sadržaja preko kojih će se razgovarati i o tehničkim osnovama fotografisanja i snimanja kroz konkretne primjere. Učesnici će imati priliku pogledati i probati određenu foto/video opremu (rasvjeta, video stabilizacija, profesionalna kamera itd.), kao i proći određene softvere i ukratko efektne načine rada u njima, sa mnoštvom „tips&tricks“ za što bolji krajnji rezultat.
Kroz dio interaktivne radionice učesnici će fotografisati i snimati određene produkte, okušati se u portretnoj fotografiji, uraditi neki od „trendy“ video snimaka popularnih na platformama kao što su Instagram REELS i TikTok i sl., odnosno moći će postaviti mnoštvo pitanja (to uvijek ohrabrujemo!), a mi ćemo se potruditi da na svako konkretno odgovorimo (i eventualno pokažemo na jasnom primjeru).


Očekivanja i ciljevi: 


Cilj kursa je buđenje želje učesnicima za daljim učenjem foto/video „zanata“. Pohađati ga mogu i početnici i oni koji su već zakoračili u kreativni foto/video svijet. Garantujemo dobru zabavu i rad na konkretnom i aktuelnom sadržaju — ohrabrujemo učesnike da se uključe, da pitaju i da opušteno uživaju u otkrivanju novih vještina koje će im pomoći da imaju što zanimljiviji, moderniji i upečatljiviji nastup na svojim društvenim mrežama.


Neophodna oprema:

  • Smartphone sa ispravnom kamerom


Poželjna oprema:

  • Laptop 
  • Kamera/fotoaparat 
  • Stativ (mini ili klasični)


Trajanje kursa: 


Termin održavanja radionice će biti naknadno definisan. Ista će se održati u prostorijama ACADEMY387 i trajati ukupno 5 sati, sa uključenom pauzom od 30 minuta. Početak rada je u 17 sati, a završetak u 22 sata. Cijena kursa je 129KM po polazniku. Minimalan broj polaznika za početak kursa je 8. Kurs neće biti održan na planirani datum, ukoliko se ne oformi grupa sa minimalnim brojem polaznika. 


Dodatne informacije: 


Svi učesnici će po završetku kursa dobiti dokument kojim se potvrđuje njihovo prisustvo i završetak radionice. Također, na e-mail će učesnici dobiti rezime kursa/radionice sa navedenim svim spomenutim osnovnim detaljima (linkovi, dokumentacija i ostalo), te mogućnost da sa predavačem naknadno osobno porazgovaraju i u koliko to žele potraže konkretan savjet o nekim detaljima vezanim za fotografiju i video na njihovim društvenim mrežama.

Preuzmite kompletan syllabus (.pdf)
Pročitajte naša pravila o privatnosti.