Recepcijsko poslovanje u hotelu

1/12

Cijena

299KM

Početak kursa

-

Trajanje

(36 h)

Rating

Opis kursa:

Ovaj kurs recepcijskog poslovanja osmišljen je kako bi vam pružio potpuno razumijevanje ponašanja i odgovornosti za prekoračenje očekivanja gosta.

Naša misija je da upoznate i primjenite potrebne vještine za pružanje recepcionerske podrške na učinkovit i profesionalan način. Vještine upravljanja vremenom, međuljudska komunikacija i administracije sastavni su dio te uloge. Osim toga, upoznati ćete potrebne tehnike za učinkovito rješavanje upita svojih gostiju primjenom niza novih vještina, uključujući telefonske razgovore, ponašanje sa zahtjevnim gostom , rješavanje pritužbi i još mnogo toga ...

Trajanje kursa: 36 h

Očekivanja i ciljevi:

Nakon završenog kursa u trajanju od 36 sati polaznici će steći sva potrebna teoretska znanja o poslovanju na hotelskoj recepciji. Hotelijeri često znaju reći da je recepcija srce svakog hotela a recepcijsko osoblje je pečat hotela. 

Cilj je da nakon završetka kursa polaznici usvoje standarde i kodove recepcijskog poslovanja kako bi bili u mogućnosti pa započnu profesionalnu karijeru u hotelijerskoj industriji. Uz ova znanja i kratku praktičnu nastavu polaznicima će biti omogućen pristup tržištu rada i učiniti ih atraktivnim za poslodavce u Bosni i Hercegovini.

Volite rad sa ljudima i želite postati hotelski recepcioneri?. U tom slučaju ovo je kurs za Vas !.

Benefiti za polaznike:

Ovaj kurs je Vaš prvi korak prema profesionalnoj karijeri u hotelijerskoj industriji. Pored znanja i vještina koje će steći tokom ovog kursa polaznici  će svojim zalaganjem doći korak bliže poslodavcima i povećati šanse za upošljavanje u hotelijerskom sektoru. 

Kurs pokriva ključne funkcije recepcionerskog poslovanja a polaznici će biti osposobljeni za obavljanje radnih zadataka na hotelskoj recepciji. Važno je napomenuti i to da će polaznici doći u kontakt sa predavačem koji ima brojne kontakte u hotelijerskoj industriji u zemlji i regionu.  

Neophodni materijali i oprema:

Dobra volja,blok i olovka ili laptop.

Raspored predavanja:

1. Struktura hotela i funkcija Front Office odjela 4 h

2. Generalni standardi Recepcije 4 h

3. Rezervacije 4 h

4. Tehnike obavljanja telefonskih razgovora 4 h

5. “Check in & Check out“ procedure i “Grupni dolasci & odlasci“ 4 h

6. Standardi za VIP goste 4 h

7. Komunikacija sa gostom 4 h

8. Komunikacija sa ostalim hotelskim odjelima 4 h

9. Naplata hotelskih usluga 4 h

Minimalan broj polaznika za početak kursa je 6.

Kurs će se odvijati subotom i nedjeljom u terminu od 10:00 h do 14:00 h.

Preuzmite kompletan syllabus (.pdf)
Pročitajte naša pravila o privatnosti.