Španski jezik za početnike - A1.1 nivo

1/10

Cijena

299KM

Početak kursa

21.05.2024.

Trajanje

(24 h)

Rating

Španski jezik za početnike - A1.1 nivo

Opis kursa:
 

Kurs španskog jezika A1.1 predviđen je za sve one koji žele početi učiti ovaj jezik, ali imaju malo ili nimalo predznanja. Kreće se od samih osnova jezika, abecede te pravila pisanja i čitanja. Na svakom susretu se obrađuje jedna nova didaktička cjelina, a svaka će polaznicima pružiti dobru gramatičku podlogu za učenje španskog jezika. Već od prvog časa polaznici će se ohrabrivati da govore na španskom uz pomoć predavačice, a tokom kursa izmjenjivat će se vježbe konverzacije, pisanja, čitanja kao i zadaci iz gramatike.

Svaka gramatička cjelina bit će obrađena tako da se pređeno gradivo i usvojeno znanje može primijeniti u stvarnim životnim situacijama, što će pomoći polaznicima da progovore jezik. Aktivnosti tokom kursa će također obuhvatiti sve četiri linguističke vještine: pisanje, čitanje, slušanje te govor na nivou A1. 


Očekivanja i ciljevi: 
 

  • Po završetku kursa polaznici će biti u stanju razumjeti i koristiti određene svakodnevne izraze u španskom jeziku te konstruisati jednostavne rečenice i fraze koristeći osnovni vokabular. 
  • Ovaj kurs će vam dati elementarna znanja za snalaženje u određenim situacijama. Moći ćete se predstaviti, pozdraviti, reći nešto o sebi i o svojoj porodici te izraziti slaganje/neslaganje. 
  • Polaznici će tako razviti kompetencije čitanja, pisanja, govora i slušanja na nivou A1.1 te dobiti gramatičke osnove potrebne za nastavak učenja španskog jezika, odnosno za A1.2 nivo. 
  • Cilj ovog kursa je također prenijeti entuzijazam koji će potaknuti polaznike da nastave učiti španski jezik.


Materijali/oprema neophodna za kurs: 

  • Neophodni materijali/oprema: 3 knjige koje će polaznici dobiti u digitalnom formatu na početku kursa

Poželjni materijali/oprema:

  • Sveska i olovka
     

Trajanje kursa: 

  • Kurs traje 24 školska časa, odnosno 6 sedmica, a održava se utorkom i četvrtkom, u blokovima od dva časa (90 min.) u terminu od 19:30 do 21:00h.

Cijena kursa iznosi 299 KM, dok je cijena za studente i učenike 269 KM. Moguće je plaćanje u dvije rate. Minimalan broj polaznika za početak kursa je 6. Ukoliko ne budemo imali dovoljan broj prijava, kurs neće početi navedenog datuma.

Preuzmite kompletan syllabus (.pdf)
Pročitajte naša pravila o privatnosti.