Španski jezik za početnike - A1 nivo

6/10

Cijena

299KM

Početak kursa

19.12.2023.

Trajanje

(24 h)

Rating

Španski jezik za početnike - A1 nivo

Opis kursa:

Kurs španskog jezika namijenjen je svima koji žele naučiti ovaj jezik, ali imaju malo ili nimalo predznanja. Kreće se od samih osnova i polako prelaze didaktičke cjeline, koje prije svega pomažu polaznicima da počnu govoriti ovaj jezik, te da ga razumiju na elementarnom nivou. Svaka gramatička cjelina bit će obrađena tako da se pređeno gradivo i usvojeno znanje može primijeniti u stvarnim životnim situacijama, što će pomoći polaznicima da se lakše snađu u prodavnicama, kafićima, u kupovini, na putovanjima, te da pitaju za pomoć na španskom jeziku. Aktivnosti tokom kursa će također obuhvatiti sve četiri lingvističke vještine: pisanje, čitanje, slušanje te govor na nivou A1. 

Očekivanja i ciljevi: 

  • Po završetku kursa polaznici će biti u stanju razumjeti i koristiti svakodnevne izraze u španskom jeziku, te konstruisati jednostavne rečenice i fraze koristeći osnovni vokabular. 
  • Ovaj kurs će vam dati elementarna znanja za snalaženje u određenim situacijama. Moći ćete se predstaviti, pozdraviti, reći nešto o sebi i o svojoj obitelji te izraziti slaganje/neslaganje. 
  • Polaznici će tako razviti kompetencije čitanja, pisanja, govora i slušanja na nivou A1 te dobiti dobre gramatičke osnove potrebne za nastavak učenja španskog jezika, odnosno za A2 nivo. 
  • Cilj ovog kursa je također prenijeti entuzijazam koji će potaknuti polaznike da nastave učiti španski jezik.

Materijali/oprema neophodna za kurs: 

  • Knjiga koju će polaznici dobiti u digitalnom formatu na početku kursa.

Poželjni materijali/oprema:

  • Sveska i olovka

Trajanje kursa: 

  • Kurs traje 24 školska časa, odnosno 6 sedmica, a održava se utorkom i četvrtkom, u blokovima od dva časa (90 min.) u terminu od 17:30 do 19:00h.

Cijena kursa iznosi 299 KM, dok je cijena za studente i učenike 269 KM. Moguće je plaćanje u dvije rate. Minimalan broj polaznika za početak kursa je 6. Ukoliko ne budemo imali dovoljan broj prijava, kurs neće početi navedenog datuma.

Preuzmite kompletan syllabus (.pdf)
Pročitajte naša pravila o privatnosti.