C# & .NET za početnike

2/10

Cijena

499KM

Početak kursa

08.07.2024.

Trajanje

(30 h)

Rating

C# & .NET za početnike

Opis kursa:

Ovaj kurs je namijenjen početnicima, što znači da će naš glavni zadatak biti da zajedno naučimo kako pisati kod pomoću C# programskog jezika, te da steknemo osnovno znanje i temelje za sljedeće korake učenja programiranja. Na ovom kursu ćemo naučiti nešto više o C# i .NET-u, njihove osnovne i najbitnije dijelove, a usvojit ćemo i znanja koja su primjenjiva i na druge programske jezike.

 

C# je jedan od najpopularnijih programskih jezika danas, što ga čini jako privlačnim i dobrim izborom za početak. C# i .NET se danas mogu koristiti za razvoj različitih stvari, uključujući backend rješenja, mobilne aplikacije, desktop aplikacije, IoT rješenja, razvoj igara, kao i za razvoj enterprise softverskih rješenja. Sa znanjem C# koje ćete ponijeti sa sobom s ovog kursa, otvarate sebi vrata kao programer sa solidnim osnovama na tržištu rada.

 

Pored specifičnih tema vezanih za C# i .NET, na ovom kursu ćemo pokriti i sve bitne aspekte programiranja koji su primjenjivi i na druge moderne programske jezike (posebno na jezike za objektno orijentisano programiranje).

 

Očekivanja i ciljevi:

Kao što smo već naveli, ovaj kurs je namijenjen početnicima i kao takav ne zahtjeva neko posebno predznanje iz programiranja, ali je potrebno da osoba ima jaku želju i motivaciju za učenjem novih stvari i istraživanje istih u slobodno vrijeme.

 

Svi se možemo složiti da je osnove programiranja jednostavno za pohađati i savladati, ali steći naviku i način kako razmišljati kao programer je nešto što trebate naučiti i razviti vremenom, pa će biti potreban potpuni fokus tokom kursa i odluka da samostalno istražujete neke teme.

 

Glavni cilj i očekivanje nakon završetka kursa jeste da polaznik može samostalno nastaviti s učenjem naprednijih tema, započeti neku praksu, ili po mogućnosti početi sa radom na nekim real-world projektima koji se temelje na C# i .NET-u, bilo da je riječ o mobilnim aplikacijama, backend riješenjima, desktop aplikacijama itd.

 

Neophodni materijali/oprema:

  • Laptop
  • Olovka i sveska za bilješke
  • Slobodno vrijeme

 

Trajanje kursa:

Kurs traje ukupno 30 sati, odnosno 5 sedmica, sa po tri susreta sedmično. Časovi se održavaju ponedjeljkom, srijedom i petkom od 19:30 do 21:30h. Cijena kursa iznosi 499 KM i moguće je plaćanje u dvije rate. Minimalan broj polaznika za početak kursa je 8. Kurs neće početi navedenog datuma ukoliko ne budemo imali dovoljan broj prijava za formiranje grupe.

Preuzmite kompletan syllabus (.pdf)
Pročitajte naša pravila o privatnosti.