DevOps za početnike

3/12

Cijena

449KM

Početak kursa

26.06.2024.

Trajanje

(25 h)

Rating

DevOps za početnike

Opis kursa:

AWS pruža usluge koje vam pomažu da vježbate i primjenjujete DevOps u svojoj kompaniji. Ovi alati automatiziraju ručne zadatke, pomažu timovima da upravljaju složenim okruženjima i drže inženjere pod kontrolom velike brzine koju omogućuje DevOps.

 

Uvod u AWS Core Services upoznaje vas s AWS proizvodima, uslugama i uobičajenim rješenjima. IT tehničkim i krajnjim korisnicima pruža osnove kako bi postali stručniji u prepoznavanju AWS usluga kako biste mogli donositi informirane odluke o IT rješenjima na temelju poslovnih zahtjeva.

 

Ovaj kurs će vam pomoći da razumijete kako da radite deployment i održavanje aplikacija u Dockeru. Ako se planirate baviti DevOpsom, ovo je tehnologija koju trebate savladati. Aplikacije možete zapakovati u Docker. Tada te kontejnere možete pokretati na svojim serverima, ali ne možete njima učinkovito upravljati bez dodatnog softvera za upravljanje. ECS je orkestrator za vaše kontejnere koji će stvarati, raspoređivati i upravljati vašim kontejnerima na klasteru servera.

 

Većina kompanija danas shvata da će prakse kontinuirane integracije (CI) i kontinuirane isporuke (CD) donijeti ogromne koristi poput povećanog poslovnog prihoda i bržeg puštanja aplikacije u produkciju. Potražnja za tim vještinama kontinuirano raste tokom posljednjih nekoliko godina.

 

Nakon ovog kursa steći ćete osnovno znanje iz oblasti DevOpsa što će vam omogućiti dalje usavršavanje. Kao dio kursa ćete dobiti extra AWS resurse za dalje usavršavanje.

 

Očekivanja i ciljevi:

Ovaj kurs će vam pomoći u izgradnji čvrstih temelja kako biste dalje mogli samostalno da se razvijate kao DevOps inženjer. U toku kursa ćete:

 • Naučiti osnovne koncepte kontinuirane integracije (CI), kontinuirane isporuke i kontinuirane implementacije (CD) i DevOpsa
 • Saznati kako se poslovni prihodi i vrijeme puštanja aplikacije u produkciju uveliko poboljšavaju implementacijom CI / CD / DevOpsa
 • Naučiti prepoznavati terminologiju i koncepte koji se odnose na AWS platformu i korištenje AWS Management Console
 • Upoznati se sa AWS servisima poput EC2, VPC, RDS, S3...
 • Steći osnovno znanje za postavljanje manjih AWS Cloud infrastruktura
 • Upoznati se sa DNS-om i vrstama DNS rekorda te hands-on vježbe
 • Proći uvod u početnu razinu za Docker
 • Izraditi Application Stack koristeći Docker Compose sa hands-on vježbama

 

Neophodni materijali/oprema:

 • na kurs je potrebno ponijeti vlastiti laptop

Poželjni materijali/oprema:

 • Linux OS ili Windows WSL2
 • sveska i olovka

 

Trajanje kursa:

Kurs traje 25 sati i održava se u toku pet dana - od srijede do nedjelje - u terminu od 10:00 do 15:00.

 

Cijena kursa iznosi 449 KM i moguće je plaćanje u dvije rate. Minimalan broj polaznika za početak kursa je 10. Kurs neće početi navedenog datuma ukoliko ne budemo imali dovoljan broj prijava.

Preuzmite kompletan syllabus (.pdf)
Pročitajte naša pravila o privatnosti.