Italijanski jezik- početnički nivo A1

Users@2x4/12

Cijena

249KM

Početak kursa

24.02.2020.

Trajanje

(24 h)

Rating

Opis kursa: 

Kurs italijanskog jezika za početnike koji predviđa usvajanje elementarnih gramatičkih cjelina: abecede, imenica u rodu, broju i određenim i neodređenim članovima: glagole u tri osnovna vremena (prošlo, sadašnje i buduće) ; cjeline su strukturirane i dopunjene tekstovima s temama iz svakodnevnog života. Aktivnosti na kursu prate prve četiri do pet didaktičkih cjelina koje obuhvataju nivo A1. Svaka gramatička cjelina biće dopunjena vježbama i dijalozima vezanim za pređeno gradivo primjenjujući usvojeno znanje u životne situacije. Aktivnosti će osim gramatičkih cjelina, obuhvatati i novinske članke (čitanje), pisanje radova, kreiranje dijaloga, učenje i otkrivanje italijanske kulture, tradicije, umjetnosti, kuhinje i proizvoda, običaja, regija, geografije i turističkih atrakcija. 

 

Očekivanja i ciljevi kursa:

Usvajanje osnova italijanskog jezika koji će svakom polazniku dati minimum znanja i vještina za elementarnu komunikaciju, snalaženje na putovanju, u hotelu, u razgledanju grada, u kupovini, odlasku na izložbu ili muzej, iznajmljivanje stana on line, čitanje glavnih vijesti u novinama. 

Glavni cilj je podučavanjem osnova prenijeti entuzijazam polaznicima koji bi ih, u nastavku, potaknuo na dalje učenje i usvajanje znanja do konačnog konverzacisjkog nivoa.

 

Materijali/oprema potrebna za kurs:

Udžbenik:  Progetto italiano A1-A2 (jedinstven udžbenik).

 

Poželjni materijali/oprema:

Vježbanka (Quaderno degli esercizi)

 

Trajanje kursa:

Početak kursa: ponedjeljak 24.02.2020. u 18:00 do 19:30 h

Trajanje je 8 sedmica odnosno 32 časa ( 2x sedmično po 2 školska časa). Tačni termini održavanja kursa će biti dogovoreni sa predavačicom na prvom času.

Minimalan broj polaznika za početak kursa je 5.

File pdf@2xPreuzmite kompletan syllabus (.pdf)
Quote left@2x

"Lijepo je, dosta iscrpno, ali je i prijatno. Predavač je strpljiv i divno predaje, od nas je ovisilo koliko ćemo naučiti!"

Snežana Mahmutagić Snežana Mahmutagić
Quote left@2x

"Smatram da je ovaj kurs savršen za sve one koji žele steći odlično temeljno znanje iz italijanskog jezika. Nakon završenog kursa moći ćete ostvariti osnovnu komunikaciju sa lakoćom. Predavačke metode i jednostavna literatura čine ovaj kurs savršenim za početnike"

Dženana BukarićDženana Bukarić
Pročitajte naša pravila o privatnosti.