Španski jezik - A1.2 nivo

4/10

Cijena

329KM

Početak kursa

07.05.2024.

Trajanje

(24 h)

Rating

Španski jezik - A1.2 nivo

Opis kursa:

Kurs španskog jezika A1.2 predviđen je kao nastavak kursa španskog jezika za početnike A1.1. Na ovom kursu se nastavljaju obrađivati gramatičke cjeline potrebne za što bolje poznavanje i razumijevanje španskog jezika, ali je također ispunjen vježbama konverzacije te temama koje se bave našom svakodnevnicom i koje će biti od velike pomoći polaznicima u stvarnosti. Tokom kursa izmjenjivat će se vježbe konverzacije, pisanja, čitanja kao i zadaci iz gramatike. Svaka gramatička cjelina bit će obrađena tako da se pređeno gradivo i usvojeno znanje može primijeniti u stvarnim životnim situacijama, što će pomoći polaznicima da se lakše snađu u prodavnici, u kupovini, u putu i slično. Aktivnosti tokom kursa će također obuhvatiti sve četiri linguističke vještine: pisanje, čitanje, slušanje te govor na nivou A1. 


Očekivanja i ciljevi: 
 

  • Po završetku kursa polaznici će biti u stanju razumjeti i koristiti određene svakodnevne izraze u španskom jeziku te konstruisati jednostavne rečenice i fraze koristeći osnovni vokabular. 
  • Ovaj kurs će vam dati elementarna znanja za snalaženje u određenim situacijama. Moći ćete obaviti kupovinu na španskom jeziku, razgovarati o svakodnevnim temama, snaći se u prodavnici, na ulici, pitati za smjer...
  • Polaznici će tako razviti kompetencije čitanja, pisanja, govora i slušanja na nivou A1.2 te dobiti gramatičke osnove potrebne za nastavak učenja španskog jezika. 
  • Cilj ovog kursa je također prenijeti entuzijazam koji će potaknuti polaznike da nastave učiti španski jezik.


Materijali/oprema neophodna za kurs: 
 

  • Neophodni materijali/oprema: 3 knjige koje će polaznici dobiti u digitalnom formatu na početku kursa A1.1.
  • Poželjni materijali/oprema: sveska i olovka
     

Kurs traje 6 sedmica, odnosno 24 sata, a održava se utorkom i četvrtkom u terminu od 17:30 do 19:30h. Cijena kursa je 329KM, a minimalan broj polaznika da bi kurs počeo sa radom je 6 polaznika. Kurs neće početi planiranog datuma, ukoliko ne budemo imali dovoljan broj prijava za formiranje grupe. 

Preuzmite kompletan syllabus (.pdf)
Pročitajte naša pravila o privatnosti.