Ljetna škola programiranja za mlade

13/13

Cijena

TBA

Početak kursa

-

Trajanje

sedmica

Rating

Ljetna škola programiranja za mlade

Prva dva dana, fokus je bio na savladavanju osnova HTML i CSS jezika. Učenici su na svoje laptope instalirali open-source text editor Atom koji su koristili za pisanje kôda.

Trećeg dana škole, učinici su se upoznali s Bootstrap CSS framework-om koji su iskoristili kako bi oblikovali svoje stranice.

Četvrtog dana se pričalo o programiranju web aplikacija: počeli smo s uvodom u JavaScript jezik, te završili s PHP-om kao primjerom server-side jezika.

U petak smo se upoznali s jQuery framework-om za manipulaciju stranicama, i kako ga koristiti za animiranje elemenata web stranica. Ovaj dan smo završili s upznavanjem Git alata i postavljanjem web stranica i aplikacija na web koristeći Heroku platformu. Nažalost, radi tehnoloških problema s instalacijom Git-a, dvije učenice nisu mogle postaviti svoje aplikacije na internet.

Svi polaznici su napravili vlastite stranice koristeći HTML i CSS, dok je nekoliko njih iskoristilo sve demonstrirane tehnologije. 

Ljetna škola programiranja za mlade je podržana od strane Američke agencije za međunarodni razvoj (USAID) putem projekta Partnerstvo za Inovacije (www.innovation.ba).

 

 

Preuzmite kompletan syllabus (.pdf)
Pročitajte naša pravila o privatnosti.