SolidWorks – Core Concepts

Users@2x3/20

Cijena

385KM

Početak kursa

14.10.2019.

Trajanje

(30 h)

Rating

Software je istovremeno sa respektabilnim mogućnostima u odnosu na konkurenciju. Svojim alatima koji su laki za učenje, SolidWorks omogućava dizajnerima da brzo i lako skiciraju svoje ideje, eksperimentišu sa karakteristikama i dimenzijama i stvaraju modele i detaljne tehničke crteže.

Prednost SolidWorks-a jeste što nije ograničen na jednu grupu korisnika, već je naprotiv namijenjen za sve korisnike koji se bave dizajniranjem/projektovanjem među kojima su mašinski i drugi inžinjeri, arhitekte, a i svi oni koji se smatraju dizajnerima (modni, likovni i sl) i žele da svoje ideje prenesu u „3D svijet“.

Kurs je namijenjen ljudima koji imaju želju ući u svijet 3D modeliranja i dizajna, inžinjerima i studentima mašinstva, elektrotehnike, građevine ili sličnih fakulteta, a osim inžinjera kurs može biti koristan industrijskim, a i svim drugim dizajnerima koji se bave dizajnom raznih vrsta proizvoda koje čovjek može zamisliti.

Očekivanja i ciljevi:
Od polaznika se očekuje osnovno znanje upotrebe računara, a poželjno je razumijevanje i „snalaženje“ u 3D prostoru i iskustvo crtanja u 2D prostoru. Svi polaznici po završetku kursa bit će u mogućnosti izraditi 3D virutelni model jednostavnije konstrukcije (oblika) u SolidWorks-u, sastaviti više 3D modela u jedinstven sklop te isti po potrebi predstaviti 2D crtežima. Kurs će obraditi osnove (core concepts) sva tri modula: part, assembly i drawing, ali naš glavni cilj jeste savladavanje alatki „Features-a i Sketcha“ u PART modulu, koje su osnova kako bi korisnik dalje mogao koristiti SolidWorks i usavršavati se.

Neophodni materijali/oprema
Laptop sa instaliranim programskim paketom SolidWorks 2014 (min. 2013) i USB miš za laptop (sa točkićem – scroll-om).

Cijena kursa je 385 KM. Za učenike, studente osnovnih i master studija cijena kursa iznosi 299 KM

Kurs počinje 14. oktobra 2019. godine u 18:00 h i traje do 21:00 h.

Ostali termini i vrijeme odvijanja kursa će biti dogovoreni sa predavačem na prvom času. 

Minimalan broj polaznika za ovaj kurs je 10. Ukoliko bude prijavljeno manje polaznika od 10 kurs će trajati 23 h.
 

File pdf@2xPreuzmite kompletan syllabus (.pdf)
Quote left@2x

Neke od vještina koje sam stekao na kursu su rad u grupi, preuzimanje odgovornosti i jednostavno, rad u SolidWorksu - što zamislim i vidim, to i izmodeliram. A predavač je zaradio čistu desetku!

Amil ŠvagoAmil Švago
Quote left@2x

Na kursu smo stekli napredna znanja o SolidWorks-u, koja ćemo moći primjeniti u praksi. Predavač je zaslužio najbolje ocjene.

Sanin MudželetSanin Mudželet
Pročitajte naša pravila o privatnosti.