SolidWorks – Core Concepts

3/10

Cijena

385KM

Početak kursa

23.07.2024.

Trajanje

(25 h)

Rating

Opis kursa:

Svojim jednostavnim alatima koji su laki za učenje, SolidWorks omogućava dizajnerima da brzo i lako skiciraju svoje ideje, eksperimentišu sa karakteristikama i dimenzijama i stvaraju modele i detaljne tehničke crteže. Prednost SolidWorks-a jeste što nije ograničen na jednu grupu korisnika, već je namijenjen svim korisnicima koji se bave dizajniranjem/projektovanjem među kojima su mašinski i drugi inžinjeri, arhitekte, a i svima onima koji se smatraju dizajnerima (modni, likovni i sl) i žele da svoje ideje prenesu u „3D svijet“.

Kurs je namijenjen ljudima koji imaju želju ući u svijet 3D modeliranja i dizajna, inžinjerima i studentima mašinstva, elektrotehnike, građevine ili sličnih fakulteta, a osim inžinjera kurs može biti koristan industrijskim, a i svim drugim dizajnerima koji se bave dizajnom raznih vrsta proizvoda koje čovjek može zamisliti.

Očekivanja i ciljevi:

Od polaznika se očekuje osnovno znanje upotrebe računara, a poželjno je razumijevanje i „snalaženje“ u 3D prostoru i iskustvo crtanja u 2D prostoru. Svi polaznici po završetku kursa bit će u mogućnosti izraditi 3D virutelni model jednostavnije konstrukcije (oblika) u SolidWorks-u, sastaviti više 3D modela u jedinstven sklop te isti po potrebi predstaviti 2D crtežima. Kurs će obraditi osnove (core concepts) sva tri modula: part, assembly i drawing, ali naš glavni cilj jeste savladavanje alatki „Features-a i Sketcha“ u PART modulu, koje su osnova kako bi korisnik dalje mogao koristiti SolidWorks i usavršavati se.

Neophodni materijali/oprema:

  • Laptop sa instaliranim programskim paketom SolidWorks 2014 (min. 2013)
  • USB miš za laptop (sa točkićem – scroll-om).


Kurs se održava utorkom i četvrtkom, u terminu od 19:30 do 21:30h. Cijena kursa je 385KM, ali za učenike i studente cijena kursa iznosi 299KM. Minimalan broj polaznika za ovaj kurs je 10. Ukoliko bude prijavljeno manje od 10 polaznika kurs će trajati 23 sata.

Preuzmite kompletan syllabus (.pdf)
Pročitajte naša pravila o privatnosti.