Uvod u R/R studio

4/12

Cijena

349KM

Početak kursa

22.08.2022.

Trajanje

(16 h)

Rating

Uvod u R/R studio

Opis kursa:

Nova era informacija stvara nove prilike na tržištu rada. Pojavljuju se nova radna mjesta kao što su Data Mining, Data Science, Manager Savvy, Data citizen, dok „stara“ radna mjesta kao što su „Data Analyst“ zahtjevaju poznavanje novih alata.

 

R je besplatan, ima preko 2 milona korisnika (do 2014.g.), broj korisnika je u stalnom porast, preko 7.800 paketa koje su nadogradnja na basic R (do 2016.g.).  R prvenstveno služi za statističke analize i vizualizaciju podataka. Veliki broj paketa omogućava njegovu primjenu u svakoj industriji. Pored statističara koriste ga data scientists, naučnici, analitičari.

 

Ako ste istraživač, ili radite analize podataka, onda je R pravi izbor. Kako R nije point-and-click software, spašavanje kodova omogućava reprodukovanje analize bilo kad i bilo gdje.  Na kursu će se raditi u R Studiju, koji je prilagođen korisnicima („user frendly“).Pored osnovne manipualcije bazama podataka i osnovnih analiza, polaznici će kraju kursa moći da urade analizu baze podataka u R markdownu.

 

Kurs je namjenjen osobama bez ikakvog prethodnog znanja u R-u. Očekivanja su da će polaznici biti raznih profila i profesija: studenti, ekonomisti, biolozi, farmaceuti, statističari, IT stručnjaci, osobe koje se bave naučnoistraživačkim radom, osobe koje se bave medicinskim istraživanjima itd.

 

Neophodni materijali/oprema :

  • Na kurs je potrebno ponijeti vlastiti laptop

 

Trajanje kursa:

Kurs se odvija dva puta sedmično u blokovima po dva časa. Termini održavanja kursa su ponedjeljak i srijeda od 17:30 h do 19:30 h.

 

Cijena kursa je 349 KM, a nudimo i mogućnost plaćanja u dvije rate.

Minimalan broj polaznika za ovaj kurs je 8. Kurs neće početi navedenog datuma ako nema dovoljan broj polaznika.

Preuzmite kompletan syllabus (.pdf)
Pročitajte naša pravila o privatnosti.