Uvod u R/R studio - intenzivni kurs

4/12

Cijena

349KM

Početak kursa

29.08.2024.

Trajanje

(14 h)

Rating

Uvod u R/R studio - intenzivni kurs

Opis kursa:

Nova era informacija stvara nove prilike na tržištu rada. Pojavljuju se nova radna mjesta kao što su Data Mining, Data Science, Manager Savvy, Data citizen, dok „stara“ radna mjesta kao što su „Data Analyst“ zahtjevaju poznavanje novih alata.

R je besplatan, ima preko 2 milona korisnika (do 2014.g.), broj korisnika je u stalnom porast, preko 7.800 paketa koje su nadogradnja na basic R (do 2016.g.).  R prvenstveno služi za statističke analize i vizualizaciju podataka. Veliki broj paketa omogućava njegovu primjenu u svakoj industriji. Pored statističara koriste ga data scientists, naučnici, analitičari.

Ako ste istraživač, ili radite analize podataka, onda je R pravi izbor. Kako R nije point-and-click software, spašavanje kodova omogućava reprodukovanje analize bilo kad i bilo gdje.  Na kursu će se raditi u R Studiju, koji je prilagođen korisnicima („user frendly“).Pored osnovne manipualcije bazama podataka i osnovnih analiza, polaznici će kraju kursa moći da urade analizu baze podataka u R markdownu.

Kurs je namijenjen osobama bez ikakvog prethodnog znanja u R-u. Očekivanja su da će polaznici biti raznih profila i profesija: studenti, ekonomisti, biolozi, farmaceuti, statističari, IT stručnjaci, osobe koje se bave naučnoistraživačkim radom, osobe koje se bave medicinskim istraživanjima itd.

Neophodni materijali/oprema:

  • Na kurs je potrebno ponijeti vlastiti laptop


Trajanje kursa:

Kurs se odvija jednu sedmicu, odnosno četvrtkom od 17:30 do 19:30h (2h predavanja), te subotom i nedjeljom po 6h predavanja (od 10:00 do 16:00h). Cijena kursa je 349KM, a nudimo i mogućnost plaćanja u dvije rate. Minimalan broj polaznika za ovaj kurs je 8. Kurs neće početi planiranog datuma ukoliko ne oformimo grupu sa minimalnim brojem polaznika.

Preuzmite kompletan syllabus (.pdf)
Pročitajte naša pravila o privatnosti.