Uvod u UX/UI Design - From Zero to Hero

5/8

Cijena

399KM

Početak kursa

17.06.2024.

Trajanje

(24 h)

Rating

Uvod u UX/UI Design - From Zero to Hero

Opis kursa:

Na internetu se danas nalazi preko 2 miliona aplikacija i taj broj svakodnevno raste. Najbolji uspjeh imaju aplikacije koje su dobro dizajnirane u smislu da su lake za koristiti i vizualno privlačne. Iz tog razloga je bitno da vaša aplikacija bude logički smislena i lijepa, kako bi joj se korisnici stalno vraćali.

Na kursu će se govoriti o alatima koji se koriste u istraživanju i planiranju dizajna aplikacije, načinima testiranja dizajna, ali i o nekim aksiomima i nepisanim pravilima, odnosno iskustvima iz industrije i pozitivnoj praksi.

Naučit ćemo šta je User Experience a šta User Interface, koje su razlike i zašto su dio iste oblasti. Nakon toga ćemo pojedinačno obraditi oba ova pojma i pričati o tehnikama i alatima koji se koriste za jedan, odnosno drugi. Bit će govora o Balsamic Mockups 3 i Figma softveru za UX i UI dizajn.

Očekivanja i ciljevi:

Kurs je namijenjen onima koji nemaju nikakvo iskustvo u domenu dizajna, a žele ući u svijet razvoja mobilnih i desktop aplikacija, ili jednostavno žele svom dizajn timu bolje predstaviti svoju ideju neke zamišljene aplikacije. Kroz 5 sedmica trajanja kursa savladat ćemo tehnologije, tehnike i pravila dizajniranja praktične i lijepe aplikacije. U posljednjem koraku učenja UX/UI dizajna, svi polaznici će kreirati funkcionalan prototip svoje aplikacije.


Neophodni materijali/oprema:

  • Laptop
  • Osnovno znanje korištenja računara
  • Papir i olovka

Poželjni materijali/oprema:

  • Miš

Kurs se odvija ponedjeljkom i četvrtkom u terminu od 17:30 do 19:30h. Redovna cijena kursa je 399KM, a cijena za studente je 315KM. Moguće je plaćanje u dvije rate. Minimalan broj polaznika za početak kursa je 6. Kurs neće početi navedenog datuma ukoliko ne budemo imali dovoljan broj prijava.

Preuzmite kompletan syllabus (.pdf)
Pročitajte naša pravila o privatnosti.