WordPress Web Design and Photoshop

8/10

Cijena

379KM

Početak kursa

-

Trajanje

(24 h)

Rating

O WordPressu: 

WordPress je najbolja blog i CMS platforma čija je glavna orijentacija estetika, web standardi i jednostavno korištenje. WordPress je besplatan i istovremeno će vam biti od neprocjenjive vrijednosti. Wordpress ima mnoge značajke, uključujući plug-in arhitekturu i predložak sustava. Wordpress se koristi na više od 13% od 1.000.000 najvećih web stranica, WordPress je najpopularniji CMS u upotrebi danas. Wordpress je prvi put objavljen 27. maja 2003. godine. Objavio ga je Matt Mullenweg. Od avgusta 2010, verzija 3.0 je preuzeta više od 12,5 milijuna puta. 

Opis kursa:  

Ovaj kurs je koncipiran tako da osposobi polaznike da samostalno naprave svoj prvi web sajt koristeći se Wordpressom. Ovaj CMS je u današnje doba najpopularniji alat za izradu web stranica zato što ne zahtijeva predznanje u nekom od programskih jezika poput HTML-a da bi se izradio potpuno funkcionalan web sajt. Pored Wordpressa, kurs se sastoji i od dijela Photoshopa. U ovom dijelu polaznici uče da obrađuju fotografije, te da je prilagode web okruženju. Za sve one koji žele da nauče da uređuju fotografije i prilagođavanje fotografija ekranu i štampi, ovo je odličan početak.

Očekivanja i ciljevi: 

Cilj kursa je da osposobi polaznike da mogu samostalno napraviti web sajt od početka do kraja, te da budu u mogućnosti nadograditi svoje znanje kroz druge programe koji imaju veze sa razvojem web sajtova.

Neophodni materijali/oprema za kurs:

  • na kurs je potrebno ponijeti vlastiti laptop
  • poželjno je da imate instalirane programe Adobe Photoshop CS5 ili CS6, te neki program za obradu koda poput Notepad ++ ili Dreamviewer CS5 ili CS6


Poželjni materijali/oprema: 

  • Sveska i olovka 


Trajanje kursa:

  • Kurs traje ukupno 24h (4 sedmice) i odvija se ponedjeljkom, srijedom i petkom, u terminu od 17:30 do 19:30h.

Cijena kursa iznosi 379KM i moguće je plaćanje u dvije rate. Za studente i srednjoškolce cijena iznosi 339KM. Minimalan broj polaznika za formiranje grupe i početak kursa je 6. Kurs neće početi navedenog datuma ukoliko ne budemo imali dovoljan broj prijava.

Preuzmite kompletan syllabus (.pdf)
Pročitajte naša pravila o privatnosti.