Work IT! Sve o IT zanimanjima!

16/20

Cijena

29KM

Početak kursa

-

Trajanje

sedmica

Rating

Work IT! Sve o IT zanimanjima!

Radionica Work IT! Sve o IT zanimanjima! posvećena je razotkrivanju sopstvenog talenta koji se može pravilno primijeniti u trenutno aktuelnom digitalnom dobu kao i freelancing-u kao načinu rada. Cilj radionice je dase polaznici upoznaju o raznovrsnosti poslova vezanih za informacione tehnologije koje se ne svode samo na programiranje, dizajniranje ili rad u posebnom programu, te pronalaženju adekvatnog zanimanja u IT-u u skladu sa talentima polaznika. IT je plodno tlo za rad, međutim programiranje ili dizajn nisu jedini poslovi u ovoj industriji, niti su svi talentovani za programiranje ili dizajn. U IT-u postoji mnogo drugih poslova za kojima je potražnja sve veća, a koji su relativno nepoznati. Tako bi npr. profesori jezika i novinari i drugi koji su talentovani za pisanje u relativno kratkom vremenu mogli da se obuče za pisanje internet sadržaja i na taj način steknu dodatni izvor zarade ili da im to postane osnovni izvor zarade.

Radionica će biti podijeljena u 2 dijela: 

U prvom dijelu predavač će obraditi 3 podteme:

  • Posao – ovo je uvodni dio radionice i bit će fokusiran na ulogu posla u našem životu i koliko je značajno da volimo ono šta radimo,
  • Talent – drugi dio radionice bit će posvećen približavanju raspoznavanja sopstvenog talenta, te
  • IT poslovi i njihove karakteristike – ovaj dio će segmentovano demistifikovati sve IT poslove i omogućiti učesnicima da se pronađu u nekima od njih.

U drugom dijelu, predavač će polaznicima prezentovati kratak vodič kroz freelancing gdje će se polaznici upoznati sa freelancing-om i načinom rada i zarade preko Interneta, te prednosti i nedostatke ove vrste rada. Polaznici će nakon radionice imati jasniju sliku o pravilnom razmišljanju u poslovanju, razotkriti neke svoje talente i dobiti jasne smjernice gdje bi ih mogli primijeniti u IT industriji kao i način na koji bi mogli primijeniti svoj talent kao freelancer-i.

Radionica će se održati u petak, 23.02.2018. godine u 16:30h i trajat će do 19:00h.

Minimalan broj polaznika za ovu radionicu je 10. Broj učesnika je ograničen na 20. Radionica neće početi navedenog datuma ako nema dovoljan broj polaznika.

Preuzmite kompletan syllabus (.pdf)
Pročitajte naša pravila o privatnosti.