3D Printing - All about

1/14

Cijena

349KM

Početak kursa

07.05.2024.

Trajanje

(18 h)

Rating

3D Printing - All about

Opis kursa:

Kurs 3D Printing - All about je namijenjen svim kreativcima i profesionalcima koji su zainteresovani da otkriju svijet beskrajnih mogućnosti 3D printanja. Kroz ovaj interaktivni kurs u trajanju od 5 sedmica svaki polaznik će imati priliku da samostalno radi na 3D printeru. 3D printanje, kao jedan od tipova CNC tehnologije svoju primjenu nalazi u svim granama industrije, ali i umjetnosti. Zbog toga je ovaj kurs koncipiran na način da se kroz predavanja kreće od fundamentalnog nivoa, upoznavanjem sa aditivnom tehnologijom u općem smislu i načinu funkcionisanja 3D printera. Kurs pokriva sve elemente 3D printanja; od pripreme modela do izrade istog.

S obzirom na mogućnosti i potencijal upotrebe 3D printera, kurs je predviđen za polaznike od 7 do 77, svih profila obrazovanja. Za polaznike ne postoje nikakvi zahtjevi. Poželjno je poznavanje osnova 3D modeliranja i osnovnog razumijevanja šta predstavlja 3D printanje.

Cilj kursa:

  • da svaki polaznik savlada programe za pripremu modela za 3D printanje
  • da svaki polaznika savlada rukovanje 3D printanjem
  • da svaki polaznik samostalno bude u mogućnosti izraditi 3D printani model. 

Savladavanjem ovih ciljeva, polaznici kursa će po završetku biti u mogućnosti samostalno se baviti 3D printanjem, u vidu hobija ili profesionalnog alata.

Neophodni materijali/oprema potrebna za kurs:

  • Laptop standardnih performansi


Poželjni materijali/oprema potrebna za kurs: 

  • Instalacija besplatnog programa - Ultimaker CURA

Kurs se održava utorkom i četvrtkom u terminu od 17:30 do 19:30h. Cijena kursa je 349KM, dok za studente i srednjoškolce odobravamo popust, pa je cijena za njih 315KM. Minimalan broj polaznika za početak kursa je 8. Kurs neće početi s radom planiranog datuma, ukoliko ne oformimo grupu s minimalnim brojem polaznika. 

Preuzmite kompletan syllabus (.pdf)
Pročitajte naša pravila o privatnosti.