JavaScript za početnike

Users@2x6/15

Cijena

399KM

Početak kursa

15.06.2020.

Trajanje

(24 h)

Rating

JavaScript za početnike

Opis kursa: 

JavaScript je danas gotovo sinonim za programski jezik web browsera, a zajedno sa HTML-om i CSS-om kompletira osnovnu komponentu web tehnologija. Pored toga popularnost JavaScript-a raste iz godine u godinu.  Zašto je JavaScript tolilko popularan? Neki od razloga su sto ga je moguće upotrebljavati i na front-endu i na back-endu, što je standardizovan, što se browseri trude da procesiraju JavaScript najbolje što mogu i sto ima gotovo neograničen broj frameworkova i biblioteka koje olakšavaju programerima posao.

 

Ovaj kurs ce Vas ne samo naučiti JavaScript nego i čitav koncept programiranja u JavaScriptu, a jednom kada savladate koncepte programiranja možete preći na bilo koji drugi programski jezik. Naučićete razmišljati kao programer i kako na najbolji način implementirati logičku ispravnost programa, kako naredbe funkcionišu I kako izgleda sintaksa JavaScript programskog jezika. Naučićete sve o varijablama, različitim operatorima, redoslijedu izvršavanja operatora, petljama i algoritmima. 

 

Očekivanja i ciljevi:

Nikakvo predznanje programiranja nije potrebno, ali je potrebna kontinuirana proaktivnost, rad i želja za učenjem. Sama sintaksa je izuzetno jednostavna – ali naučiti programerski razmišljati zahtjeva malo više truda i rada.

 

Kurs se sastoji od predavanja i vježbi, ali i zadataka koji za cilj imaju da ojačaju progamersku logiku kod polaznika. Mentor je dostupan svakodnevno za dodatna pitanja i savjete, a postoje i konsultacije 1 na 1 u dogovorenim terminima.

 

Cilj nakon završetka kursa jeste da polaznik može bez problema preci na neki JavaScript framework/biblioteku ili uskočiti na neki JavaScript projekat, razumjeti o čemu se radi i biti u mogućnosti da unaprijedi kod ili doda neku novu funkcionalnost.

 

Neophodni materijali/oprema:

  • Laptop 
  • Sveska/olovka za zabilješke
  • Slobodno vrijeme

Poželjni materijali/oprema:

  • Želja za učenjem
  • Dobro raspoloženje

 

Trajanje kursa:

Kurs se odvija ponedjeljkom i srijedom u terminima od 20:00 h do 22:00 h, ukupnog trajanja od 6 sedmica (24 sata).

Cijena kursa je 399 KM.  Moguće je izvršiti plaćanje u dvije rate.

 

Minimalan broj polaznika za ovaj kurs je 8. Kurs neće početi navedenog datuma ako ne budemo imali dovoljan broj prijava.

File pdf@2xPreuzmite kompletan syllabus (.pdf)
Quote left@2x

Preporuka za sve koji žele da se upoznaju sa JavaScriptom ili da unaprijede svoje znanje istog. Sve pohvale i za predavača!

Admir KurtovićAdmir Kurtović
Quote left@2x

Na kursu sam naučio programirati u JavaScriptu, a dotakli smo se i HTML-a, CSS-a i Smart Codinga. Prenos znanja od strane predavača je na zavidnom nivou.

Harun ĆemalovićHarun Ćemalović
Pročitajte naša pravila o privatnosti.