Napredni grafički dizajn - Infografike i vizualizacija podataka

Users@2x3/15

Cijena

375KM

Početak kursa

-

Trajanje

(20 h)

Rating

Napredni grafički dizajn - Infografike i vizualizacija podataka

Opis kursa:

Kurs je namijenjen grafičkim dizajnerima i ostalim zainteresovanim osobama koje već imaju određeno iskustvo u osnovama grafičkog dizajna na računaru.  Kurs nije generalnog tipa i nećemo se baviti logotipima, dizajnom postera, vizitki ili bilo kakvih promotivnih materijala ili grafičkih identiteta. Naglasak je na grafikama potrebnim za rad u svakodnevnom poslovnom okruženju većine ne-marketinških firmi - mape lokacija i teritorija, vizualni pokazatelji stanja u raznim periodima ili lokacijama, sve vrste grafikona,  brojni načini izrade infografika i vizualnog predstavljanja informacija.

Glavni alat sa kojim ćemo raditi na kursu će biti Adobe Illustrator. Poželjno je (ali ne i nužno) da polaznici imaju elementarno znanje statistike, Adobe Photoshopa i MS Excela. Pri završetku kursa polaznici bi trebalo da vladaju osnovama vizualnog predstavljanja podataka, Adobe Illustratora i osnova vektorske grafike.

Svako predavanje biti će tematsko, gdje će se teorija učiti usput dok će polaznici raditi praktične zadatke koji su tema tog dana, bilo da se radi o ilustraciji, grafici ili dizajnu.

 

Očekivanja i ciljevi:

Paralelno s kursem, polaznici će između predavanja (u obliku zadaće) postepeno raditi na nizu grafika vezanih za teme predavane na svakom od časova. Na taj način će kreirati radove koje će, pri kraju predavanja, iskoristiti da naprave svoj portfolio, koji mogu slati uz aplikacije za posao kako bi budućim poslodavcima demonstrirali svoje grafičke vještine.

Jedan student će po završetku kursa biti odabran za tromjesečni internship u stranoj firmi sa sjedištem u Sarajevu, sa mogućnošću trajnijeg angažmana u slučaju da se pokaže sposobnim za obavljanje posla i pod uslovom da govori engleski jezik.
 

Neophodni materijali/oprema:

- Laptop Mac ili Windows, sa instaliranim aplikacijama Adobe Illustrator, Adobe Photoshop i tabličnim kalkulatorom (svejedno da li je u pitanju MS Excel, Apple Numbers ili OpenOffice Suite).

 

Kurs se odvija utorkom i petkom, u terminu od 18:15 h do 20:15 h.

Cijena kursa je 399 KM, a za prijave koje stignu do 04. juna nudimo poseban early-bird popust, tako da cijena za njih iznosi 375 KM.

Minimalan broj polaznika za ovaj kurs je 7. Kurs neće početi navedenog datuma ako nema dovoljan broj polaznika.

File pdf@2xPreuzmite kompletan syllabus (.pdf)
Pročitajte naša pravila o privatnosti.