Python za početnike

2/10

Cijena

399KM

Početak kursa

18.06.2024.

Trajanje

(24 h)

Rating

Python za početnike

Opis kursa:

Kurs Python za početnike je orijentiran oko osnovnih koncepata programiranja u programskom jeziku Python. Python predstavlja jedan od najaktuelnijih programskih jezika današnjice široke namjene. Svoju primjenu našao je u brojnim oblastima razvoja softvera, poput razvoja web aplikacija, zatim mašinskog učenja, data sciencea, itd. Neke od najpoznatijih svjetskih kompanija, poput Instagrama i YouTubea, koriste Python za izradu svojih servisa.

 

Bez obzira na nivo predznanja, polaznici će kroz mnoštvo praktičnih primjera i interaktivnih časova imati priliku da ‘zarone’ u svijet programiranja. Oblasti koje kurs pokriva omogućit će im sticanje osnovnog znanja iz oblasti programiranja u Python programskom jeziku i otvoriti mogućnost za dalje usavršavanje. Također, stečeno znanje je aplikativno i na druge srodne programske jezike.

 

Očekivanja i ciljevi:

Osnovni cilj kursa je upoznati polaznike sa osnovim konceptima programiranja kroz mnoštvo praktičnih primjera. Po završetku kursa, polaznici će steći znanja o osnovnim konceptima programiranja sa fokusom na objektno orijentirano programiranje u Python programskom jeziku. Stečeni nivo znanja omogućava polaznicima da samostalno pristupe izradi programa u Python programskom jeziku, kao i svojevrsnu pripremu za dalje usavršanje u bilo kojem objektno-orijentiranom ili funkcionalnom programskom jeziku.

 

Neophodni materijali/oprema:

Od polaznika se očekuje da na časove ponesu vlastiti laptop, svesku ili notes, kao i želju da nauče nešto novo.

 

Poželjni materijali/oprema:

  • https://realpython.com
  • https://www.python.org

 

Trajanje kursa:

  • Kurs traje 6 sedmica, odnosno 24 časa/sata. Kurs se održava dva puta sedmično, i to utorkom i četvrtkom, od 19:30 do 21:30h.


Cijena kursa iznosi 399KM. Moguće je plaćanje u dvije rate. Minimalan broj polaznika za početak kursa je 8. Kurs neće početi navedenog datuma ukoliko ne budemo imali dovoljan broj prijava.

Preuzmite kompletan syllabus (.pdf)
Pročitajte naša pravila o privatnosti.