Starting with React JS

4/15

Cijena

349KM

Početak kursa

-

Trajanje

(24 h)

Rating

Starting with React JS

Opis kursa:

React je JavaScript framework koja se koristi za izradu ‘single page’ web aplikacija. Jedan od najvažnijih aspekata React-a je činjenica da možete kreirati vaše komponente, koje su u suštini vaše HTML komponente koje možete koristiti kao i bilo koji HTML element za kreiranje vaše aplikacije, nebrojeno mnogo puta. React također pojednostavljuje pohranjivanje i obradu podataka. 

React omogućava developerima da kreiraju velike aplikacije, koje mogu mjenjati podatke koje prikazuju, bez da ponovo učitaju vašu stanicu. Svrha ovog frameworka je da bude brz, skalabilan i jednostavan. Upravo tu leži odgovor zašto bi trebali učiti React. Jednostavan, lak za učenje, možete lako preći na izradu mobilnih aplikacija za React Native-om, lakoće pohrane i obrade podataka, performansi i lakoće testiranja.

 

Očekivanja i ciljevi:

Potrebno predznanje jednog programskog jezika (poželjno JavaScript programskog jezika), osnove HTML-a i CSS-a. Bez obzira na nivo predznanja potrebna kontinuirana predanosti učenju i radu, te želja za učenjem. 

Kurs se sastoji od interaktivnih časova predavanja i vježbi. Najbolje rezultate će svaki polaznik ostvariti prvenstveno svojim angažovanjem i na osnovu svoje uključenosti tokom časova. 

Mentor je dostupan svakodnevno za dodatna pitanja i savjete, a postoje i konsultacije 1 na 1 u dogovorenim terminima.

Cilj ovog kursa je da polaznik može bez problema izraditi jednostavnu React aplikaciju, te steći znanja i razumjevanje ovog frameworka koja će mu biti dovoljna da lako može preći na veće aplikacije i samostalni rad. 

 

Neophodni materijali/oprema:

  • Laptop
  • Sveska/olovka za zabilješke
  • Slobodno vrijeme

Potrebno predznanje:

• Osnove JavaScript, HTML, CSS

Poželjni materijali/oprema:

  • Želja za učenjem
  • Dobro raspoloženje
  • Predznanje 

 

Trajanje kursa:

Kurs traje 6 sedmica, tokom kojih će se održati 24 sata predavanja. Kurs će se održavati utorkom i četvrtkom, u terminu od 20:00 do 22:00.

Cijena kursa je 349 KM. Cijena za studente iznosi 315 KM. Moguće je plaćanje u dvije rate.

Minimalan broj polaznika za ovaj kurs je 8. Kurs neće početi navedenog datuma ako nema dovoljan broj polaznika.

  

 

Preuzmite kompletan syllabus (.pdf)
Pročitajte naša pravila o privatnosti.