Wordpress za početnike

8/12

Cijena

249KM

Početak kursa

-

Trajanje

sedmica

Rating

Opis kursa:

Prema posljednjim istraživanjima Wordpress “napaja” nešto više od 25% internet stranica na globalnom nivou, a od svih CMS-ova na tržištu daleko je najupotrebljeniji sa nešto više od 50%. Drugi je Drupal sa skoro 14%. Iz ovoga vidimo da je Wordpress logičan izbor za učenje svakoga ko želi da se bavi web dizajnom. Kurs je predviđen tako da polaznici zajedno sa instruktorom prolaze svaki detalj korak po korak. Predviđeno je također mnogo vježbe i implementacije naučenoga. Svaki polaznik će dobiti svoju unikatnu šifru i svoju domenu na serveru predviđenom za ovaj kurs. To će biti radna površina gdje će polaznici zajedno sa instruktorom napraviti svoju prvu web stranicu. Prije početka svakog časa polaznici dobijaju isprintan materijal po kojem će moći da prate tok časa.

Šta Wordpress čini posebnim?

Učenje programiranja zauzima Vam mnogo vremena? Na pravom ste mjestu - za vas je Wordpress! Wordpress sučelje je veoma jednostavno za savladati i za tri sedmice ćete moći da se pohvalite sa znanjem pravljenja web stranica. Ono što ga razdvaja od drugih CMS-ova je jednostavnost, preglednost i velika baza podataka iz koje možete da crpite znanje. Najbolje od svega je to što nećete morati da znate ni jednu liniju programskog koda da biste znali raditi sa Wordpress-om. Očekivanja i ciljevi Ciljevi kursa:

  • Naučiti osnove pojma “hosting”, “domena” i “baza podataka” 
  • Naučiti kako funkcionise Wordpress
  • Manipulacija Wordpress-om
  • Napraviti prvu web stranicu

Po završetku kursa polaznici će imati znanje da samostalno naprave web stranicu, da je podese na serveru i po želji mijenjaju.

Neophodni materijali / oprema

Od polaznika se očekuje da ponesu svoj laptop i da imaju minimalno poznavanje engleskog jezika. Da imaju želju da nauče nešto novo i da su motivisani.

Nudimo mogućnost plaćanja u dvije rate.

Preuzmite kompletan syllabus (.pdf)
Pročitajte naša pravila o privatnosti.