Intro to HTML/CSS: Making webpages

Users@2x9/16

Cijena

249KM

Početak kursa

-

Trajanje

(15 h)

Rating

Opis kursa: 

HTML je programski jezik koji predstavlja osnovu za bilo kakvo web programiranje. Ukoliko imate želju da budete konkurentni na IT tržištu rada ili jednostavno želite napraviti web stranicu na kojoj ćete predstaviti svoj startup ili hobi, onda je ovaj kurs ono što Vam je potrebno.

U toku Intro to HTML/CSS: Making webpages kursa, polaznici će učiti o korištenju HTML tag-ova, ubacivanju slika na web stranicu, aktivnih hyperlink-ova, uređivanju pozadine i samog teksta, tabelama, komentarima, CSS složenim i klasama, te, na kraju, samom vizuelnom dizajnu.

Za uspješno kompletiranje ovog kursa nikakvo predznanje nije potrebno iz oblasti web dizajna ili informacijskih tehnologija.


Očekivanja i ciljevi: 
Po završetku kursa polaznici će imati znanja da dizajniraju i naprave web stranicu, te da vrše korekcije i editovanje samog HTML/CSS kooda na već postojećoj web stranici.
Posljednja predavanja će biti fokusirana na projekat odnosno pravljenje web stranice, kako bi se i oni sami uvjerili da su zaista u stanju započeti i kompletirati jednu web stranicu.


Materijali/oprema potrebna za kurs:
Laptop, papir i olovka

  • Prezentacije i dodatni materijali će u PDF formatu biti dostupni svim polaznicima nakon svakog predavanja.
  • Online platforma za vježbu takođe.

Kurs se odvija utorkom i četvrtkom u terminima od 19:30 h do 21:30 h.

Cijena kursa je 249 KM, a za studente 199 KM.

Minimalan broj polaznika za ovaj kurs je 6. Kurs neće početi navedenog datuma ako nema dovoljan broj polaznika.

File pdf@2xPreuzmite kompletan syllabus (.pdf)
Quote left@2x

U marketingu je neophodno konstantno usvajati nove vještine i znanja. Ovaj kurs mi je pomogao u vođenju novih kampanja, kao i u boljem razumijevanju rada mojih kolega, ali i unapređivanju korporativnih stranica.

Maida MujkićMaida Mujkić
Quote left@2x

Nastavit ću koristiti HTML i CSS, ali ću nastaviti i sa unaprjeđivanjem tih vještina. Ovaj kurs će mi poslužiti kao odlična osnova za daljnje učenje i smatram da je odličan za bilo koga ko tek počinje raditi sa HTML-om i CSS-om.

Maša AlihodžićMaša Alihodžić
Pročitajte naša pravila o privatnosti.