Italijanski jezik - A1.2 nivo

2/10

Cijena

319KM

Početak kursa

03.09.2024.

Trajanje

(24 h)

Rating

Italijanski jezik - A1.2 nivo

Opis kursa: 

Kurs italijanskog jezika A1.2 predviđen je kao nastavak kursa italijanskog jezika za početnike A1.1. Na ovom kursu se nastavljaju obrađivati gramatičke cjeline potrebne za što bolje poznavanje i razumijevanje italijanskog jezika, ali je također ispunjen vježbama konverzacije te temama koje se bave našom svakodnevnicom i koje će biti od velike pomoći polaznicima u stvarnosti. Tokom kursa izmjenjivat će se vježbe konverzacije, pisanja, čitanja kao i zadaci iz gramatike. Svaka gramatička cjelina bit će obrađena tako da se pređeno gradivo i usvojeno znanje može primijeniti u stvarnim životnim situacijama, što će pomoći polaznicima da se lakše snađu u prodavnici, u kupovini, u putu i slično. Aktivnosti tokom kursa će također obuhvatiti sve četiri linguističke vještine: pisanje, čitanje, slušanje te govor na nivou A1. 


Očekivanja i ciljevi: 
 

Po završetku kursa polaznici će biti u stanju razumjeti i koristiti određene svakodnevne izraze u italijanskom jeziku te konstruisati jednostavne rečenice i fraze koristeći osnovni vokabular. Ovaj kurs će vam dati elementarna znanja za snalaženje u određenim situacijama. Moći ćete obaviti kupovinu na italijanskom jeziku, razgovarati o svakodnevnim temama, snaći se u prodavnici, na ulici, pitati za smjer itd. Polaznici će tako razviti kompetencije čitanja, pisanja, govora i slušanja na nivou A1.2 te dobiti gramatičke osnove potrebne za nastavak učenja italijanskog jezika. 

Cilj ovog kursa je također prenijeti entuzijazam koji će potaknuti polaznike da nastave učiti italijanski jezik.


Materijali/oprema neophodna za kurs: 
 

  • Neophodni materijali/oprema: knjige koje će polaznici dobiti u digitalnom formatu na početku kursa A1.1
  • Poželjni materijali/oprema: sveska i olovka


Kurs traje 6 sedmica (24 školska časa) i održava se utorkom i četvrtkom, u blokovima od dva časa (90 min) u terminu od 17:30h do 19:00h. Redovna cijena kursa je 319KM po polazniku, dok za studente i srednjoškolce odobravamo popust, pa je cijena za njih 289KM. Minimalan broj polaznika za početak kursa je 6. Kurs neće početi planiranog datuma, ukoliko ne zaprimimo dovoljan broj prijava za formiranje grupe. 

Preuzmite kompletan syllabus (.pdf)
Pročitajte naša pravila o privatnosti.