Konverzacijski ruski jezik

0/10

Cijena

399KM

Početak kursa

24.04.2024.

Trajanje

(32 h)

Rating

Konverzacijski ruski jezik

Opis kursa:
 

Program kursa obuhvata tematske lekcije koje su osmišljene kako bi se pokrili različite aspekte svakodnevnog života i interesa, uključujući putovanja, kulturu, poslovanje, hobi i drugo. Svaka lekcija naglašava aktivno učestvovanje polaznika kroz različite interaktivne aktivnosti poput simuliranih razgovora, uloga, rasprava, i grupnih projekata. Kurs je namijenjen za one koji imaju zavšen minimalno A1 nivo ruskog jezika.

Posebna pažnja se posvećuje pravilnom izgovoru, rječniku, tečnosti u govoru i razumijevanju idioma i izraza koji su uobičajeni u svakodnevnom govoru. Polaznici će imati priliku raditi na poboljšanju svojih komunikacijskih vještina kroz individualne i grupne aktivnosti, uz kontinuiranu podršku i povratnu informaciju od strane instruktora. Časovi se sastoje iz dva dijela. Prvi je uvodni, teoretski, a drugi je praktični, razgovorni. 

Kroz ovaj kurs, cilj je potaknuti polaznike da se osjećaju komforno i samouvjereno u svojim komunikacijskim sposobnostima na ruskom jeziku, te ih pripremiti za efikasnu komunikaciju.
 

Očekivanja i ciljevi: 

Po okončanju kursa, polaznici će:

  • Razviti tečnu i efikasnu komunikaciju na ruskom jeziku u različitim svakodnevnim situacijama.
  • Proširiti vokabular i poboljšati izgovora.
  • Razumjeti različite aspekate ruske jezičke kulture.
  • Steći samopouzdanje u upotrebi ruskog jezika.
  • Moći primijeniti naučeno raznim situacijama.
  • Razviti sposobnost aktivnog slušanja i učestvovanja u konverzaciji na ruskom jeziku.
  • Povećati samostalnosti u izražavanju misli i ideja na ruskom jeziku


Materijali/oprema neophodna za kurs: 

  • Polaznici ne trebaju nikakve materijale za ovaj kurs. Sve nastavne materijale dobivaju od predavača u elektronskoj formi. 

Kurs se održava srijedom i petkom u terminu od 19:30h do 21:30h. Redovna cijena kursa je 399KM, dok za studente i srednjoškolce odobravamo popust, pa je cijena za njih 359KM. Minimalan broj polaznika za početak kursa je 4. Kurs neće početi planiranog datuma, ukoliko ne zaprimimo dovoljan broj prijava za formiranje grupe. 

Preuzmite kompletan syllabus (.pdf)
Pročitajte naša pravila o privatnosti.