SQL for Beginners

Users@2x0/12

Cijena

199KM

Početak kursa

-

Trajanje

(12 h)

Rating

SQL for Beginners

OPIS KURSA

SQL je temeljna vještina za svakog ko želi raditi sa bazama podataka i podacima. U ovom kursu, upoznat ćemo Vas sa osnovnim konceptima korištenja Transact SQL (T-SQL-a) za upite na bazi podataka. Na tom putu objasniti ćemo ključne koncepte, demonstrirati sintaksu i pružiti Vam priliku da isprobate svaku tehniku za sebe. 

Kurs „SQL FOR BEGINNERS“ sastavljen je od 6 modula (12 sati). Fokus kursa je na demo vježbama, odnosno na konkretnim primjerima pisanje T-SQL upita, korištenjem SQL Management Studio-a na SQL Serveru. 

 

OČEKIVANI CILJEVI

Kurs je predviđen za osobe sa osnovnim znanjem o relacionim bazama podataka. Sve što je potrebno polaznicima kursa je volja i pozitivan stav, a njihovo znanje će se nadograđivati iz modula u modul. 

 

NEOPHODNI MATERIJAL ZA KURS

Laptop novije generacije: 

• minimalno 4 GB RAM, 

• minimalno i3 cpu, 

• minimalno 30 GB slobodnog prostora na HDD,

• instaliran WIN10 OS.

 

DODATNE INFORMACIJE I RESURSI

Nastava će biti realizirana u formi 30% prezentacije i 70% demo vježbe i konstruktivna diskusija. Za prezentacije će biti korišteni namjenski slajdovi, koncipirani na osnovu zvanične Microsoft literature i dokumentacije. Demo vježbe su koncipirane na konkretnim primjerima pisanja T-SQL upita, korištenjem SQL Management studio-a na SQL Serveru. Kompletan materijal koji će se koristiti na kursu će po završetku biti distribuiran svim polaznicima.

 

TRAJANJE KURSA

Kurs je predviđen da traje 3 sedmice. U svakoj sedmici će biti održana dva predavanja (dva modula). Svako predavanje traje 2 h. Ukupno trajanje kursa je 12 sati. Kurs se održava ponedjeljkom i petkom u terminu od 18:00 do 20:00.

 

OSTALE INFORMACIJE

Cijena kursa je 199 KM po polazniku. Cijena za studente je 149 KM.

Minimalan broj polaznika je 8. Maksimalan broj polaznika je 12. Kurs neće početi navedenog datuma ako ne budemo imali dovoljan broj prijava.

File pdf@2xPreuzmite kompletan syllabus (.pdf)
Pročitajte naša pravila o privatnosti.